Reiner: Bilo je pritisaka na članove HDZ-a oko Istanbulske konvencije

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Željko Reiner ocijenio je u srijedu da će neki HDZ-ovi zastupnici na izjašnjavanju u petak o ratifikaciji Istanbulske konvencije sigurno glasovati “protiv”, ustvrdivši kako je to posljedica unutarstranačke demokracije, ali vjerojatno i pritisaka izvana.

Teško je to reći, ne bih pokušavao licitirati s time. Neki će biti protiv, ali mislim da taj broj neće biti jako velik, rekao je Reiner gostujući u RTL-u Danas izravno iz Hrvatskoga sabora i iznoseći stajalište o tome kako će HDZ-ovi zastupnici u petak glasovati o Istanbulskoj konvenciji.

Na pitanje misli li da je “odmetanje” HDZ-ovih zastupnika od stajališta čelništva stranke i Vlade posljedica pritisaka izvana, Reiner je potvrdio da su pritisci postojali, ali je odbio konkretizirati o kakvim se pritiscima radilo.

S raznih strana su bili pritisci, prema tome sasvim sigurno to utječe na ljude. Ali, pritisaka je bilo i u nekim drugim situacijama pa, isto tako, nisu svi jednako glasovali. Ali ne možemo i ne moramo svi jednako ni misliti. Postoje ljudi koji iz određenih razloga misle malo drukčije, ustvrdio je.

Istaknuo je da je to posljedica unutarstranačke demokracije u HDZ-ovoj Vladi, te dodao da će zastupnici moći glasovati po savjesti.

Stranačka tijela donijela su svoje stavove i preporučila zastupnicima da tako glasuju. Neki će vjerojatno glasovati i drukčije, ocijenio je Reiner.

Odgovarajući na pitanje hoće li Davor Ivo Stier ostati politički tajnik HDZ-a unatoč tome što se otvoreno protivi ratifikaciji, Reiner je ustvrdio kako se sve nastavlja kao i dosad te da je “Stierova pozicija u ovom času ista kakva je bila jučer, prekjučer ili prije mjesec dana”.

(Hina)


4 komentara

  • Viteže spuštenih gaća, gadite mi se. Nije mi kad me izda netko tamo, SDP ili Vesna Pušić, ali kad me vi izdate nakon 25 godina glasanja za vas. Sramite se i dobro, dobro zapamtite,nikad više! Nikad crkva u Hrvata, ni za vrijeme komunista nije ovako napadana, otvoreno, bezobrazno, divljački! HDZ vi ste šljam ovog naroda stidite se.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.