Real Madrid postao najvrijedniji klub na svijetu

Vrijednost Reala se povećala čak 76 posto u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 3.3 milijarde dolara, dok je United procijenjen na 3.2 milijarde dolara, iako se i njegova vrijednost u odnosu na 2012. godinu povećala 42 posto.

Manchester United nakon devet godina više nije najvrijedniji nogometni klub na svijetu, a od ove godine je to madridski Real, tvrdi magazin Forbes.

Vrijednost Reala se povećala čak 76 posto u odnosu na prošlu godinu i sada iznosi 3.3 milijarde dolara, dok je United procijenjen na 3.2 milijarde dolara, iako se i njegova vrijednost u odnosu na 2012. godinu povećala 42 posto. Real je u vlasništvu svojih članova, dok United kontrolira američka obitelj Glazer, a taj engleski klub bio je na čelu Forbesove liste neprekidno od 2004.

Barcelona prema Forbesu vrijedi 2.6 milijarde dolara, Arsenal 1.33 milijarde, a peti klub na svijetu je minhenski Bayern s 1.31 milijarde. Među prvih deset su još Milan, Chelsea, Juventus, Manchester City i Liverpool, a jedini ne-europski klub među prvih 20 je brazilski Corinthians na 16. poziciji.

Unatoč svjetskoj gospodarskoj krizi 20 najbogatijih klubova svijeta povećalo je svoju vrijednost za 26 posto u odnosu na prošlu godinu, a prosječna vrijednost jednog kluba je skoro milijardu dolara. (Hina)

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.