Razvoj turizma: Započeo obilazak terena u ŽZH

Prve projektne aktivnosti na terenu u okviru projekta “Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj” provedenesu u razdoblju od 19. do 21. studenoga.

One su se odnosile na obilazak ruralnih područja unutar triju općina i grada u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Na taj način su predstavnici Ureda Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije s angažiranim ekspertom tijekom tri dana obišli nekoliko malih seoskih domaćinstava koji imaju potencijal za pružanje usluga smještaja u svojim objektima.

Potrebno je naglasiti da ovakvih objekata ima jako mnogo u Županiji Zapadnohercegovačkoj i oni će svi imati mogućnost sudjelovanja na edukativnim radionicama u prosincu ove godine što je sljedeći korak u provedbi projekta.

Ekspert koji vodi navedene projektne aktivnosti je Nedjeljko Pinezić, vlasnik privatne tvrtke “Quanarius” d.o.o. koja je specijalizirana za marketing i konzalting u turizmu. U mnoštvu uspješno provedenih projekata u području obiteljskoga smještaja, unaprjeđenja kvalitete ugostiteljske ponude i upravljanja destinacijama, ističe se njegova angažiranost kao stručnoga suradnika UNDP BiH za razvoj obiteljskog smještaja na trasi Via Dinarica.

Podsjetimo, cilj projekta “Razvoj i diversifikacija turističke ponude u Županiji Zapadnohercegovačkoj” je izrada Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj, koji će osnažiti turizam u ovoj županiji, osobito ruralni i aktivni turizam.

Najvažnije projektne aktivnosti bit će usmjerene na organizaciju i institucionalizaciju platforme za razvoj turizma, jačanje kapaciteta na lokalnoj i županijskoj razini u području ruralnog i aktivnog turizma, što će u kombinaciji utjecati na promociju županije kao atraktivne destinacije za ruralni i aktivni turizam.

Ova inicijativa je podržana u okviru projekta MarketMakers, koji je dio napora Švicarske Vlade za pomoć Bosni i Hercegovini u razdoblju prema europskim integracijama,a implementira ga konzorcij Helvetas Swiss Intercooperation i Kolektiv d.o.o, priopćeno je iz Ureda Vlade ŽZH za europske integracije.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.