Razvoj malog i srednjeg poduzetništva u Livnu

Suradnja Grada Livna i Tehnološkog parka Linnovate u vidu razvoja malog i srednjeg poduzetništva definirat će se sporazumom, rečeno je na sastanku livanjskog gradonačelnika Darka Čondrića i predstavnika spomenutog tehnološkog parka.

Suradnja će se, uz ostalo, odnositi na podršku u organiziranju obuka za startupove, male i srednje poduzetnike, potom ubrzavanje procedura prilikom registracije poduzeća, donošenje planova i odluka koje će olakšati rad malih poduzetnika, te partnerstvo u izradi prijedloga projekata i apliciranju na otvorene javne pozive EU, međunarodnih organizacija, državnih institucija i drugih pravnih osoba, priopćili su u petak iz livanjske Gradske uprave.

Linnovate Tehnološki park je okruženje za razvoj poduzetništva osnovan u svrhu poticanja unaprjeđenja ekonomije Hercegbosanske županije (HBŽ) te gospodarskog razvoja kroz tehnološki napredna poslovanja, stimulaciju poduzetničke i investicijske kulture, kao i jačanje izvoza i uvezivanja dijaspore.

Od 2018. godine su imali dvije generacije startupa (u prvoj generaciji je primljeno 9 startupa, u drugoj 8 startupa). Treća generacija je trenutno u tijeku gdje podržavaju osam novih startupa. Do današnjeg dana imaju registrirano ukupno pet firmi (d.o.o.) i dva obrta te je stvoreno 13 novih radnih mjesta.

Predstavnici startupa su već na ranijem sastanku upoznali gradonačelnika sa svojim idejama, realiziranim aktivnostima, preprekama kao i prijedlozima za suradnju, te izradom strategije kad je u pitanju razvoj turizma, zaštita i promocija domaćih poljoprivrednih proizvoda, brendiranje, birdwatching, brdski biciklizam, servisi za održavanje i druge razvojne teme.

Gradonačelnik Livna naglasio je kako Gradska uprava priprema odluku za Gradsko vijeće koje daje ovlaštenje na potpisivanje ovakvog sporazuma kojim bi se nastavila i realizirala suradnja po svim pitanjima od zajedničkog interesa usmjerenim na razvoj malog i srednjeg poduzetništva koje čini temelj razvoja Grada, smanjenje nezaposlenosti i smanjenje odlaska mladih.

Sastanku je nazočio i ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ-a Božo Perić.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.