Razvodi se najbogatiji čovjek na svijetu, u braku su bili 25 godina

Američki milijarder Jeff Bezos, osnivač i glavni direktor Amazon.coma kojeg je časopis Forbes proglasio najbogatijim u svijetu, priopćio je u srijedu da se razvodi od supruge nakon 25 godina braka.

Kao što naša obitelj i bliski prijatelji već znaju, nakon dugog perioda odvojenog života, te ljubavnog istraživanja, odlučili smo se na razvod, a naš odnos će ostati prijateljski.

Sretni smo što smo sreli jedno drugo u životu i zahvalni smo za svaku godinu koju smo proveli zajedno u braku. Da smo prije 25 godina znali da ćemo se rastati, svejedno bismo sve ponovili.

Imali smo divan zajednički život kao bračni par i vidimo divnu budućnost pred nama, kao roditelji, prijatelji, partneri u zajedničkim poslovima. Ostajemo obitelj i ostajemo dragi prijatelji., napisali su Bezos (54) i njegova supruga MacKenzie (48) na Twitteru.

MacKenzie Bezos je književnica a jedna od njezinih najpoznatijih knjiga je “The Testing of Luther Albright”. Bila je među prvim zaposlenicima Amazona a 2014. je osnovala online platformu protiv spolnog uznemiravanja ByStander Revolution.

Bezosi koji imaju četvero djece, upoznali su se dok su oboje radili za newyorško investicijsko društvo D. E. Shaw, puno prije nego je Jeff osnovao Amazon.

Priča se da je dio strateškog programa za Amazon napisan dok je par putovao autom iz New Yorka u Seattle.

Kada su se upoznali MacKenzie je napravila prvi korak i pozvala Jeffa na ručak, a nakon šest mjeseci već su bili u braku. MacKenzie je vjerovala u suprugovu poslovnu ideju i podržala ga je da osnuje Amazon i bila je jedna od prvih zaposlenica.

S obzirom da je časopis Forbes u srijedu Bezosovu imovinu procijenio na 137 milijarda dolara sigurno će se voditi opaka borba za raspodjelu imovine.

(Hina)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.