Prodao bubreg da kupi iPhone, sad živi u krevetu i ne može bez dijalize

Xiao Wang imao je samo 17 godina kad je odlučio prodati bubreg kako bi mogao kupiti iPhone 4 jer si ga nije mogao priuštiti.

Nakon operacije, Wangu su rekli da će voditi normalan život sa samo jednim bubregom, no osam godina kasnije, 24-godišnjak teško je bolestan i ovisi o dijalizi.

Prije osam godina, iPhone 4 bio je statusni simbol u Xiaovoj srednjoj školi u kineskom Chengzhou, no on dolazi iz siromašne obitelji koja mu nije mogla priuštiti telefon, pa je odlučio prodati jednog od svojih zdravih organa.

Uz pomoć posrednika, Wang je stupio u kontakt s ljudima koji se specijaliziraju za prodaju organa na crnom tržištu i dogovorili su cijenu od 22 tisuće yuana (nešto više od 5.500 tisuća KM), što mu je bilo više nego dovoljno za željeni gadget.

Nažalost, ta nepromišljena odluka potpuno mu je uništila život.

Xiao sa 17 godina mislio je da će mu jedan bubreg biti dovoljan za preživjeti, a doktor kojeg je upoznao prije operacije potvrdio mu je da će moći voditi normalan život. Procedura je izvedena u ilegalnoj bolnici u Chenzou, i iako su je tad smatrali uspješnom, ubrzo nakon toga pojavile su se zdravstvene komplikacije.

Nažalost, radna okolina nije bila ispravno dezinficirana, što je dovelo do infekcije na rani, Oriental Daily nedavno je izvijestio.

Što je još gore, Wangova obitelj nije znala za njegovu operaciju i saznali su tek kad nije više mogao skrivati zdravstvene probleme.

Kako se nije usudio reći roditeljima što je napravio (i zbog čega), infekcija se proširila i na njegov zdrav bubreg, a do trenutka kad ga je obitelj odvela u pravu bolnicu na liječenje, šteta je već bila toliko ozbiljna da je sad jedini način da ostane živ trajna dijaliza.

Xiao Wang većinu života otad proveo je u bolnici, ovisan o uređaju koji ga održava na životu, no istovremeno znatno skraćuje njegov životni vijek, piše Oddity Central.

Nakon što su čuli Wangovu priču, njegovi roditelji pronašli su posrednika i doktora koji je izvršio operaciju te ih tužili. Dobili su kompenzaciju od 2,2 milijuna yuana, od čega su većinu već potrošili na skupe tretmane i lijekove za svog 24-godišnjeg sina, piše Index.hr.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.