Razočaravajuća fotografija jedne od najljepših plaža svijeta

Na društvenim mrežama se širi fotografija s jedne od najljepših plaža svijeta – uvale Navagio u Grčkoj, a mnogi su ostali razočarani nakon što su vidjeli količinu smeća koju za sobom ostavljaju turisti.

Šljunčana plaža Navagio nalazi se u istoimenoj uvali koju krase bijele litice i tirkizne nijanse plavog Jonskog mora, a do nje se može doći samo brodom.

Smještena je na otoku Zakintos, a smatra se i “zaštitnim licem” razglednica te privlači i veliki broj turista. Međutim, turisti i gužve koje na njoj prevladavaju tijekom ljeta imaju i negativnu stranu.

Nedavna fotografija ove idilične lokacije razočarala je korisnike društvenih mreža zbog količine smeća koje se nalazi na njoj.

Fotografiju je na svom Facebook profilu objavio ekolog Mihalis Bakas te se zapitao kako turisti mogu biti tako bezobzirni.

Grčko ljeto 2022. godine. Ne mogu razumjeti kako možete platiti da odete na nekoliko sati na jednu od najljepših plaža na svijetu i tamo ostavite svoje smeće, napisao je.

Načelnik otoka Nikitas Aretakis je za lokalne medije objasnio da je plaža donedavno bila u nadležnosti općine i da su oni uklanjali smeće, ali da više nije te da to nije njihova odgovornost.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.