Razmatra se mogućnost ujedinjenja HT Mostar i BH Telekoma

Ministar prometa i veza Federacije BiH Enver Bijedić odbacio je mogućnost da Vlada Federacije u ovoj godini privatizira telekom operatere, i pored brojnih problema i proračunskom deficitu.

“O tome još nema govora i mislim da to nije rješenje. Takve informacije dolaze od ljudi koji su neodgovorni i koji misle da je rješenje prodati telekom i potrošiti novac. Možda je bolje da se dva telekoma u Federaciji ujedine”, izjavio je Bijedić za “Dnevni list“.

Bijedić kaže da bi ujedinjenje s ekonomskog aspekta bilo dobro rješenje, ali da je potreban politički konsenzus, što bi, kako pretpostavlja, bilo teško i zbog toga to za sada nije u planu, prenosi SRNA.

“Mi imamo dva telekoma i dvije pošte. Ujedinjenjem bi se puno dobilo na efikasnosti, brzini, prihodima, smanjenju administracije”, kaže Bijedić. U Federaciji BiH funkcionira BH Telecom, sa sjedištem u Sarajevu, i HT Mostar sa sjedištem u Mostaru, koji pokrivaju uglavnom većinska bošnjačka i hrvatska područja.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • i nakon toga hz hb sa bh elek-privredom i nema ničeg s hrvatskim predznakom u drzavi—bravoi vrli političari naši, triba vas na lomaču sve-prodane duse i direktori navedenih poduzeća i vi. izdajnici idu u deveti krug !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.