Različiti pogledi Sarajeva i Banja Luke na posjet Beogradu

Zaboraviti prošlost, osrvnuti se ka budućnosti. Jednoglasna je ocjena u Bosni i Hercegovini da su poruke državnika sa obje strane Drine pozitivne, ali se ostavlja i sumnja da će ovakva atmosfera dugo trajati.

“Na temelju iskustva godinama želim podsjetiti na onu koju je Crnjanski davno rekao: “Lišće i perje vjetar nosi.” Nadam se da to neće biti ovoga puta”, rekao je Ranko Mavrak.

Pojedini analitičari su stajališta da je susret u Beogradu samo jedan u nizu pokušaja stavljanja prošlosti pod tepih, do nekih novih razloge za verbalne sukobe.

“Izetbegović i Vučić izgledali su tijekom ove posjete kao pajaci koji su nakon verbalnih duela sjeli da odigraju još jednu partiju pokera pred svojim biračkim tijelima”, smatra Enver Kazaz.

Građani u Banja Lcui kažu: “Vjerujem u dobre namjere srpskog i hrvatskog člana Predsjedništva, ali u bošnjačkog ne.”, “Nisam baš siguran u ljubav između BiH i Srbiju. Ivanić je naš predsjednik, a u Bakira Izetbegovića nisam baš siguran u tu ljubav.”

Neki od stanovnika glavnog grada BiH su poručili: “Bez obzira na različita tumačenja, iz Beograda je poslana poruka zajedničke budućnosti i suradnje. Ponovo su potencirani regionalni projekti na kojima treba raditi. Najavljena je i zajednička sjednica Vlade Srbije i Vijeća ministara BiH. Sve se to moglo čuti i ranije, ali je izostala realizacija.”

(Nezavisne novine

1 komentar

  • Hajde narode nikad više glasati za hdz jadovi lopovi … pokrade di god Šta ima Jel vas stid? Jel vas strah od BOGA? PENZIONERI NEMA JU PENZIJU DO 20-OG ISPRAZNILI PRORAČUN GLEDAJU SAMO NA SEBE NE PITAJU SE IMAJU LI ŠTA JEST OSTALI LJUDI?!!!!!! TKO DRUGOM JAMU KOPA SAM U NJU UPADA …NEK O SE DAVI NEKO UMIRE OD GLADI I NEIMASTINE …..NEĆETE NI VI DUGO 🙂

Komentiraj: