Razbijeno pet najčešćih mitova o seksualnom nagonu

Baš kao svaki aspekt ljudskoga života, tako se i seksualnost našla na meti mnogih istraživanja, a kada se znanstvenike upita nešto o libidu, slijedi već poznati odgovor: “Komplicirano je”. Razbijamo 5 najčešćih mitova o vašem libidu.

Jedna od popularnih ideja je ona da je kod muškaraca libido na vrhuncu u ranoj mladosti, dok kod žena on “skače” u kasnim 30-ima. Dok ipak postoje neki dokazi da žene u toj dobi imaju češće seksualne odnose od mlađe verzije sebe, nema dokaza da je libido u tim godinama na svom vrhuncu, piše Ordinacija.hr.

Reklo bi se kako ženski i muški libido vjerojatno nisu toliko različiti u određenoj životnoj dobi.

Razbijamo još nekoliko opće prihvaćenih mitova o seksualnoj želji;

1. Kamenice će vas napaliti

Kako tvrdi direktorica Centra za promociju seksualnoga zdravlja na Kinsey institutu, dr. Debra Herbenick, ne postoji niti jedan znanstveni dokaz da kamenice bude seksualnu želje niti da je jačaju. Odlazak na večeru s partnerom može voditi do zanimljivih aktivnosti u krevetu, ali to se neće dogoditi zbog kamenica.

2. Kontracepcijske pilule će smanjiti seksualnu želju

Neke žene mogu doživjeti manjak seksualne želje dok uzimaju kontracepciju, kaže dr. Davis, ali dodaje kako jedno istraživanje objavljeno u časopisu Seksualna Medicina tvrdi da neke žene mogu osjetiti i povećanu želju za seksom. Prema tome, za zaključiti je da kontracepcija različito utječe na žene.

3. Nakon menopauze, seksualna želja kod žene se gasi

Iako neke žene dožive pad libida nakon menopauze, 50 % žena potvrdilo je da se ništa nije promijenilo u odnosu na prošlo životno razdoblje.

4. Ako vam nije do seksa, oslabio vam je libido

Znanstvenici se slažu kako su dobar odnos i harmonija jako usko povezani sa seksualnom željom, možda neće biti šok, ali novi partner pojačava seksualnu želju.

5. Želite pojačati libido?

Osim pronalaska novoga, uzbudljivoga partnera, zdrav život uvelike utječe na seksualnu želju. Jedite zdravo, vježbajte i spavajte, piše Ordinacija.hr.

(www.jabuka.tv)
1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.