Razbijen lanac prostitucije: Po Hrvatskoj i BiH tražili djevojke, pa ih nudili po Njemačkoj

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je podignulo optužnicu protiv dvojice bosanskohercegovačkih i jednog državljanina Turske koje tereti za organiziranje lanca prostitucije čije su žrtve bile djevojke iz Hrvatske i BiH.

Kako se navodi u priopćenju tužiteljstva optuženi su Alija Karahasanović (37), Jasmin Hodžić (26) i Turčin Atilla Aksoy (39).

Optuženi su jer su tijekom 2015., 2016. i 2017. godine vrbovali mlade djevojke lošeg materijalnog stanja iz Hrvatske i BiH te ih poticali na pružanje seksualnih usluga za novac na području Austrije i Njemačke.

Trojica optuženih izrađivali su profile djevojaka koje su postavljali na internetske stranice na njemačkom govornom području a potom su u njihovo ime kontaktirali potencijalne klijente te s njima dogovarali kontakte.

Od djevojaka koje su bile unovačene radi prostituiranja uzimali su “značajan” iznos novca kojega bi one zaradile a istragom je utvrđeno kako je optuženi trojac na taj način utržio najmanje 350 tisuća eura, prenosi Hina

Optuženi su uz ostalo, nezakonito stečenim novcem kupovali luksuzne atutomobile.

Optužnica ih tereti za međunarodno navođenje na prostituciju, pranje novca te posjedovanje i omogućavanje uživanja droge.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

  • Bože sačuvaj koje je to zl,,veliko zlo,pa u toj nesretnoj Njemačkoj, vjerovali ili ne legalno u prostituciji radi oko 400.000 žena i djevojaka. Legalno, a sam Bog zna ,koliko ih je još za koje se ne zna,i onda ovakav ljudski ološ želeći brzu zaradu a drugima nesreću i poniženje ,odvlači u tu nesretnu zemlju još djevojaka ,kao da ih već toliko poniženih tamo nema.
    Treba ih lupiti desetogodišnjim zatvorom a ne nekom simboličnom novčanom kaznom. To je jedini način da se tim ljudskim hijenama stane u kraj. Nažalost, postoji i druga strana te crne priče a ta je ona da nema korisnika usluga tih nesretnih djevojaka, ne bi ni bile potrebe da se bave tim poslom ,makar prisilno ili svojevoljno. Koliko kod nas ima samo tih nesretnih ljudi i mlađih a naročito starijih momaka koji bi i zadnju marku(svoju i tuđu) dali da bi uživali u tjelesnoj požudi. Prepuna su nam sela i gradovi tih nesretnika koji ne znaju kontrolirati ni svoje nagone a kako bi tek onda mogli kontrolirati svoje riječi i postupke. Treba znati živjeti u miru sa sobom i svojim slabostima ne podlijegati.Boriti se protiv svakog zla.

Komentiraj: