Ratnim vojnim invalidima u Grudama, Posušju i Ljubuškom i dalje se ne isplaćuju invalidnine

Unatoč donesenoj privremenoj mjeri Ustavnog suda, donesenoj radi očuvanja financijske stabilnosti Federacije BiH i cijele države, nije došlo ni do kakvih pomaka u izmirenju obveza prema populaciji ratnih vojnih invalida u četiri općine Orašje, Grude, Posušje i Ljubuški, kojima se već drugi mjesec zaredom ne isplaćuju invalidnine.

Sada je više nego ikada potrebno da Visoki predstavnik svojim utjecajem izvrši pritisak na premijera Federacije Nermina Nikšića i ministra financija Antu Krajinu, da invalidima ove četri općine ne daju lažna obećanja, poštuju Zakon o izvršenju proračuna i prestanu spletkariti te obmanjivati javnost i međunarodnu zajednicu”, stoji u priopćenju što ga je poslao Ilija Mikić-samostalni zastupnik u Skupštini Posavske županije i član Predsjedništva SPP-a BiH. (Fena)

(www.jabuka.tv)

32 komentara

 • Skinite lazne invid puno je ZHZ takvi treba kaznit doktore i zapovjednike koji su potpisivali a zna se samo se suti Miro kljucar ima cin generala nema dan rata sramota

 • ma nije moguće da ima LAŽNIH INVALIDA oni su se borili i IZBORILI vidite im IMOVINSKO STANJE Npr tom navedenom generalu a NORMALNO i ostalima Dvadeset godina ništa nerade to je 240 mjeseci npr po 500 KM to je 120 000 KM Te treba reviziju SANKCIJE za onog ko mu je potpisao odnosno ZATVOR i da ZAPOVJEDNIK I DOKTOR TE LAŽNI INVALID VRATE DOBIVENI IZNOS

 • svaki čovjek koji je bio u ratu i proša cijeli rat je RVI i mora imati invaldninu a oni koji to nisu prošli treba ih poskidati sve

  • ja bi ih samo pitao jesu li se borili za marke ili za domovinu. ako su za marke odmah ih poslati u afganistan i irak pa nek se sad bore za dolare.
   ovi koji su za domovinu sve skinuti s mirovina osim invalide koji nemaju neki dio tjela ili su slijepi ili idu na dijalizu i sl… a ove ostale krvopije natjerati da vrate do zadnjeg feninga. ako nemaju para, zdravi su pa mogu na javne radove.

 • Nije problem u reviziji revizija neka ide problem je u tomeko radi reviziju. Ako je revizija u skladu sa zakonom i ustavom nema razloga da ne ide a ako nije nema razloga da se pusti dok se ne vrati u okvir ustava i zakona.

 • IH KLJUČAR MIRO NE SAMO DA NIJE BIO DANA U RATU NEGO CJELO VRIME JE PRODAVA POKRADENU ROBU IZ MOSTARA ZA VRIJEME RATA PA ETO ČOVJEK I ZATO IMA ČIN GENERALA KOJA JE TO POKVARENA SPODOBA

 • Mirovinu ili naknadu uzmite kako hoćete,trebali bi dobiti samo oni koji su ranjeni ili ostali bez udova.Oni koji su sudjelovali u domovinskom ratu netrebaju mirovine i svima im treba oduzet,jer oni nisu domoljubi već plaćenici…Sad će mnogi komentirat ovako ili onako,onaj koji prima novac za vojne akcije je plaćenik.Neka imaju prednost pri zaposlenju to podržavam ali da se čovjeku od 35-40 godina sposobnom za rad daje mirovina e to nepodržavam,da sam osvojio Knin!LJUBAV PREMA DOMOVINI NETREBA BITI U LISNICI

 • Apsolutno si u pravu,paraziti na svakome koraku,uzimali bi i ovde i u Hrvatskoj,moj je pokojni ćaća ratovao od prvog do zadnjeg dana,i hvala bogu nije bio ranjen,pa zato nikad nije ni tražio mirovinu,nego je posle rata radio sve i svašta da nas prehrani,a drugi mu se rugali i govorili da je budala,eto toliko dragi moji “pravi” hrvati.

 • Znači ja sam kriv što nisam ranjen…a sudjelovao sam u ratu kao dragovoljac od 1991 a do1995.. pa ako ćemo pravu istinu na stol slažem se svi oni koji su ranjeni u akcijama a ne oni koji su bježali kad je počelo granatiranje pa su u bijegu ranjeni takvi ima 80% kao i oni koji su sami sebe ranili ili u kafićima ma dajte molim vas….. jesam li ja kriv što nisam ranjen sad nigdje ne radim imam problema zdravstveni pijem tablete za smirenje itd…od čega sam sve to dobio nego od tog prokletog rata nisam bježeo sa bunkera ali izgleda da sam trebao možda bi me ranili ili sam se trebao ubiti da bi mi žena i djeca imali što jesti….pojedini vi koji dajete komentare nemate pojma o životu samo znajte i vama se može desiti kao i meni….da obolite i tko će vas takve primit da radite…??

  • Svaka čast kume. Nisu sve rane vidljive, svi mi nosimo rane u duši, one su najgore, nemožeš spavati ,ne možeš raditi sve ti ide na živce, znam kako se osjećaš, sad nas prozivaju da uzimamo novac. Kako da se zaposlim bez škole, završio srednju školu i dobio pušku, rat završio imam puno godina za studiranje, bez fakulteta nema posla, svak kaže taj je puka nije za raditi.

  • Svaka čast kume. Nisu sve rane vidljive, svi mi nosimo rane u duši, one su najgore, nemožeš spavati ,ne možeš raditi sve ti ide na živce, znam kako se osjećaš, sad nas prozivaju da uzimamo novac. Kako da se zaposlim bez škole, završio srednju školu i dobio pušku, rat završio imam puno godina za studiranje, bez fakulteta nema posla, svak kaže taj je puka nije za raditi.

 • Svaka čast KUME podržavam svaku tvoju riječ,svak komentira svašta a da su r od rata vidili ne bi gluposti pisali,ni ja nisam bila u ratu al vrlo dobro osjetim posljedice jer moj suprug je a ako je meni strašno kako je tek vama koji ste prolazili kroz to.Bog blagosovio i tebe i tvoju obitelj.

 • pogrešno shvaćaš komentare,i sam si rekao da si obolio,ako jesi onda ti treba mirovina,tu nije ništa sporno,dopusti da te nešto upitam,šta ti misliš o onima koji su ratovali i nisu tražili mirovinu? zar loše?

  • Shvaćam ja tebe ali svati ti mene ja sam branitelj. Nisam ja kriv što nisam ranjen i što nisam poginuo, svati me da sam i obolio i prešao sam 50 ljeta tko će me primit da radim kad sam puko gotov na živce, kad je domovinski rat srozan na najniže grane dezerter ili novokomponirani zapovjednik preuzimaju i dobivaju sve. To je moj kolega istina dokad će ovako biti to zavisi od nas branitelja ili ćemo ustati u obranu naših prava ili će nas ovi žive zakopati,

 • Kum je dosta toga ispravnog reko pa koliko ima lažnih da su sredili HR.mirovine a nisu uopće ranjeni neg su sredili okolnosti str.ranjen i kupili mirovinu i sad uživaju.Zato ovi što trabunjaju o koje kakvim glupostima…a nisu osjetili strahote rata nek se zabave o nekim drugim temama.

 • Ja vidim situaciju u Posusju.Sredili po dvi mirovine i bahate se njiov je cili grad,a pola nji nije imalo wc u kuci do iza rata.Sad su im napravljene kuce,dani stanovi…i ako im se spomene revizija ajme.. A javna je tajna da skoro svi imaju iste papire,pa pisani su u dvi kuce….al oni su i dalje nezadovoljni, izjutra kave po gradu i onda malo lec i uvik nesto sastance imaju li jos koga opuljat…najteze im se popet na zenu, ako i to mogu…ali ako su bili domoljubi zasto sad traze pare..to se ne placa..ako su bili u profesionalnoj vojsci, vec tada su bili svjesni da oni to rade za placu..i kad je rat gotov sa tom placom bi tribalo bit gotovo..

 • Ne bunite se.Ukucajte u registar hrvatski branitelja i prelistajte svoje susjede koji imaju po 1700 dana e kad ga nađeš a znaš da nije bio onda jarane fino sjedni i napiši pismo USKOKU pa ćeš vidit kako skače ni priko granice neće smiti a ne tu prozivati bjednike siromahe koji nemaju ama baš ništa što je na sramotu onih koji se nalaze u registru Hrvatski branitelja to su lopuže koje su opljačkale i Hercegovačku banku od miliona pa nadalje a siromah kao KUM nije mogao dobioti kredita ni 5000.km.sram ih bilo.

 • za KUM i ja sam sličan Tebi; pomalo radim da bih dijeci donio nešto. Nisam bježao (a mogao sam) od Dobrovnika, Kupresa Grahova!!!! A sad da im sudimo onako kako bi TREBALO MI bi ispali nekakvi luđaci, kakvi smo za te DEM.bojovnike bili i 90ih!!! oni za mene nemaju lice (ja ih ne primjećujem)!!!! DAT ĆE BOG I NAMA NEKADA … POZDRAV TEBI I SVIMA KAO MI ZA DOM uvjek SPREMNI

 • Moram se osvrnuti kao branitelj na sva događanja u zadnje vrijeme što se odnosi na branitelja,,,Krenimo od početka stvaranja hrvatske države. Počeli su prvi sukobi,padaju prva sela pa i gradovi. Pale su i prve žrtve. Domovina treba one koji su se spremni žrtvovati. Zanos je velik. Javljamo se mi branitelji Mnogi nas tapšu po leđima,”ponosni” su na nas. Ali oni se sklanjaju,sklanjaju svoje obitelji,čak i u inozemstvo. Školuju se,kupuju tvornice,sve su bogatiji i sve to u tišini. Šutimo i radimo svoj posao. Držimo položaje na najsurovijim kotama naše države. Ginemo. Ranjavaju nas. Sve smo bolesniji. Oni odmaraju. Na sigurnom su. Još su bogatiji. Završavaju škole i zauzimaju najbolje pozicije u državi. Mi i dalje šutimo. Nikoga ne vrijeđamo i ne nazivamo ga privilegiranim. Radimo svoj posao.Nikome nije palo na pamet da smo još uvijek mladi,da nam treba pomoći u suočavanju s ratnim traumama i dati nam mogućnost sudjelovanja u građenju vlastite države. Smetali smo im jer im ne bismo dozvolili da od ove prekrasne države.za koju su mnogi dali živote,prouzroče pustoš i sveopće siromaštvo.Negdje krajem devedesetih stvara se sintagma o takozvanim “povlaštenim”,”lažnim” braniteljima. Ta sintagma se do danas toliko ukorijenila da se nas branitelje u većini medija doživljava lažnima i privilegiranima. A mi i dalje u većini šutimo.Od samog početka mandata sadašnje Vlade,a posebno u zadnjih godinu dana,rade se pripreme za dodatno osiromašivanje branitelja te se koristi svaka prilika za omalovažavanje istih.Sada se kreće u jedan od posljednjih udaraca braniteljima. Još jednom se traži naša žrtva (čak ju ni ne traže već sami donose odluku da nas žrtvuju-vjerojatno s širokim osmjesima na licima) I ta žrtva ne bi nam bila teška da su krenuli od sebe i počeli sustavno rješavati probleme. Oni,čija nesposobnost u vođenju države,su izravno krivi za ovakvo stanje i sve dublju krizu svoje privilegirane pozicije i primanja štite i ne diraju. Već je tisućama puta spomenuto njihovo rasipništvo,kupnja uvoznih dobara i luksuzne robe poput službenih automobila,pametnih mobitela,guma i koječega drugoga. Na rukovodeća mjesta postavili su mahom nestručne ali podobne koji svojim ne činjenjem i nesposobnošću još više produbljuju ionako loše stanje Mi branitelji smo u mnogim prilikama podnijeli najteži teret za Domovinu. Mnogi puta smo se odricali ali sada ste pretjerali i potrebno vam je reći DOSTA. Dosta vrijeđanja i omalovažavanja. Dosta osiromašivanja,kako branitelja tako i cijelog hrvatskog naroda. Ono što ljuti svakog hrvatskog branitelja je inertnost braniteljskih udruga,pogotovo takozvanih “krovnih”. Gdje su sad? Slušaju li populaciju koju predstavljaju? Služe li joj? Ili su ponovo šutke ,ispod stola,pristali na još jedan udar na standard branitelja. Gospodo ministri koji odlučujete o sudbini nas branitelja znam da ovo sve što pišem neće doprijeti do vaših mozgova jer vi u nama ne vidite ljude-nekadašnje ratnike već parazite i “povlaštene”.Ono što vi ne vidite a postaje sve bolje vidljivo je to ,da unatoč vašem medijskom spinu o “povlaštenim” braniteljima i parazitima,koji svojim “velikim primanjima” osiromašuju “obične” ljude,ti “obični” ljudi staju na stranu nas branitelja,jer je i njima degutantno s kojim žarom i kolikom mržnjom se odnosite prema onima koji su u krvi,znoju i suzama stvarali ovu državu.
  Ne shvaćajte ovo kao moljenje da nas poštedite. Kazat ću vam samo ovo “Milosti ne tražim niti bih vam je dao”.

  • Učesnik sam od 1991 do 1995. Nisam ranjen fizički, hvala dragom Bogu i Gospi koji su nas sačuvali. Nemam invalidninu, nemam mirovinu, nemam čina. Nisam mogao kupiti, a da sam imao i novaca ne znam bih li kupio. Znam za mnoge koji primaju i jedno i drugo i treće. Mene sramota kakvom narodu pripadam. Invalidnine treba ukinuti i izboriti se za borački dodatak. Koliko je tko učestvovao toliko mu i pripada. Borački dodatak dijeliti isključivo za učešće u borbenim jedinicama. Nije nas bilo puno i svatko zna gdje je tko bio.

 • Cile direktor hipo banke cin pukovnika dvije pumpe nakro se u karitasu isto nema dana rata sad nesto glumi lopov nesmi spavat u novoj kuci tako mu i treba

 • lijanovice u grad i zupaniju, ljudi imaju para uradit ce za javno dobro,a ne nekog suvalja iz hdz dok on sredi sebe ode mandat,gradanim nista,zato lijani imaju i smatram da ce uradit za mandata nesto za opce dobro,samo vise gradonacelnik nesmi bit suv,mora bit bogat novcem,damu ne treba vise da radi za opce dobro

 • PA ja najbolje tako nasim ukinit a u muslimana ima svaka budala mirovine i invalidnine ali neka njima pa sta vam je ljudi nek ima svit

 • DRAGOVOLJCI!
  Jere vam danas sidi uz Heleza i kroji kapu.a KAKO JE TAMO DOŠA,zna se,a posle osnovne radi u mesari,polaže trgovačku na Brigu,prid rat se vrti oko vrića para i SDK-a,sa ostalom ekipom zna se i kojom, kupuju se DM po gradu, u ratu provjerite u kom rovu je bio, ALI zna se MESO SE VOZILO U SPLIT A KOME NEZNA SE,i dalje zna se,radi se GIGANT zapošljavanje.svi su oduševljeni zapošljavaju se ljudi i onda lagano urušavanje. Mesne industrije LIJANIVIĆI,A JERE U POLITIKU i danas kroji kapu svima . SADA ČOVIĆA NIKO NE SPOMINJE A ZNA SE UZAJAMNA VEZA OSLOBOĐENI NA SUDU I SVE BILO PO ZAKONU,. BOŽE POŠALI NOVOG VOĐU DOMOLJUBA,DA BUDE BOLJE OBESPRAVLJENIM RADNICIMA ,OBESPRAVLJENIM BRANITELJIMA.OŽALOŠĆENIM OBITELJIMA SVIMA A NE SMO NJIMA. TE OVIMA NA VLASTI PROSVITLI PAMET DA PROGLEDAJU I ODSTUPE S VLASTI I DA IM BUDE DOSTA GRABEŽI.A NE SVE PO ZAKONIMA KOJE ONI PIŠU PO SVOJOJ MJERI.A KAD ZAFALI NOVO ZADUŽENJE KOD MMF-a.

 • Sta je problem u braniteljima,samo je problem radi, pojedinih, postrojit ko je di bio u ratu po jedinicama i to da svi vide i snime pa nek se zna ko je bio i sta je bio. Od pocetka rata,dosta je bilo i onih koji su bili za petokraku i sta bi bilo da su uspili kada su bili tenkovi na Pologu.Ako smo za istinu samo postrojit !!!!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.