Rat hrvatskih televizijskih kuća za TV prava za Ligu prvaka

Do kraja tjedna trebala bi biti okončana bitka o TV pravima za Ligu prvaka, u razdoblju od 2012. do 2015., u kojoj se agilna, prodorna Arenasport tuče s HTV-om i Novom TV. Ponude su poslane, čeka se odluka Uefine marketinške agencije Team Marketing AG, piše Večernji list.

Iako se proteklih dana nagađalo kako HTV gubi utrku s kabelskim operatorom Arenasportom, na Prisavlju su uvjereni kako će ovaj slatki kolačić i dvadesetu sezonu ostati kod njih. Naime, iako je ključna stvar u odlučivanju visina ponude, u čemu je Arenasport vjerojatno izdašnija od HTV-a, u Uefi još uvijek favoriziraju nacionalne TV kuće u odnosu na kabelske operatora, zbog značajnijega prihoda od oglašivača.

HTV i Nova TV aplicirali su Team Marketingu za jednu utakmicu Lige prvaka po svome izboru (Nova TV utorkom, HTV srijedom kao i do sada), i naravno highlightse s ostalih utakmica, dok bi Arenasport na svojim programima mogao prenositi sve utakmice.

Inače, ta će TV kuća, na platformi T-Coma, od 27. veljače, svakoga ponedjeljka uživo emitirati emisiju posvećenu Hrvatskoj nogometnoj ligi. Vodit će je nova akvizicija Arenasporta Saša Sušec, trajat će 60 minuta, a prikazivat će izvješća sa svih utakmica protekloga kola Prve HNL, uz sudačku ekspertizu Alojzija Šuprahe i posebnu, novu rubriku “Tko ste vi”, koju bi trebala voditi atraktivna Renata Sopek.

(www.jabuka.tv)

 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.