Raspudić: Plenković je u Ukrajini lav, a u BiH miš

Hrvatski saborski zastupnik Nino Raspudić gostovao je na N1 televiziji gdje je komentirao razne teme.

Na pitanje čini mi li mu se da će posjet Charles Michela Sarajevu doprinijeti rješenju situacije s Izbornim zakonom u BiH, Raspudić kaže kako je “gotovo siguran da neće”.

Ne može se očekivati da će isti akteri koji su prije 20 godina prisilno promijenili Izborni zakon sad vratiti stvari na postavke iz Washingtona i Daytona. Ta ćevap-diplomacija, sarajevska priča, građanska raja, sve divna priča, a na kraju, u političkoj praksi, nešto drugo, kaže Raspudić.

Ispada da su Plenković i Grlić Radman anestezirali Hrvate u BiH odlazeći svako malo u Mostar i govoreći im da će sve biti u redu. Mene zanima opstojnost Hrvata u BIH, a Plenkovićeva politika tome ne vodi. On je u Ukrajini lav, a u BiH miš, kaže Mostovac.

Što se tiče politike prema Hrvatima BiH kakvu sada vodi hrvatski predsjednik Zoran Milanović, Raspudić kaže kako predsjednikova prijetnja vetom nije nikakav presedan i podsjeća da je Cipar uložio veto na sankcije Bjelorusiji, Lukašenku, jer je Turska bušila na mjestu koje njima nije odgovaralo i da su uspjeli.

To nije nikakav presedan, zemlje to rade, zemlje štite svoj interes. Hrvatska politička pozicija je neupitno moralna. Mi ne tražimo ništa što nemaju druga dva naroda, kaže.

Na pitanje kakve veze to ima s ulaskom Finske i Švedske u NATO kaže: Ima itekakve. To je složen mehanizam odnosa gdje sve utječe na sve. To je složen, fino uštiman mehanizam. Kad dolazi do ovako velike promjene, potrebno je iznijeti na stol i druge probleme. Hrvatska je izuzetno lojalan partner, nema mirovnog plana koji je Hrvatska odbila. Neke su odbijali Srbi, neke Bošnjaci. Sada Hrvatska traži jednu jedinu stvar koja je opravdana. Je li našim zapadnim partnerima toliko važno eliminirati Hrvate u BiH da su spremni ne primiti Finsku u NATO, kaže.

Turski veto blokirat će proces pa hrvatski neće ni doći na red, smatra Raspudić.

Most će, kaže on, donijeti odluku oko toga kako će glasovati kad to pitanje dođe na red u Saboru, ali on pruža apsolutnu potporu borbi za Hrvate u BiH.

Nije to presedan i ne vidim nikakvog razloga da se prvo ne riješi ovo pitanje pa da se onda i Finska primi u NATO. Mislim da je ovo što predsjednik radi opravdano, zaključuje.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

 • Ne branim ni Plenkovića ni Milanovića ni tebe niti vas bezrezervno slavim. Ali ipak bih ti postavio pitanje je li baš sve loše Plenković uradio i ima li išta pozitivno i ako ima, onda imaš li ti snage priznati to ili je tvoj isključivi nagon kritizirati premijera pod svaku cijenu zarad političkih poena. Ako je tako onda kakva je razlika između tebe i Peđe, Benčićke,Beljaka,Jandrokovića……

 • Luda vremena, jedino je ostalo MOSTu i Milanoviću vjerovat, ovi svi vodeći nas bezrezervno vode kud sotona svira, negdje moraju postojati granice, nije uredu da se promovira legalizacija pobačaja, da se ljude šikanira jer ne žele cjepivo, i ostale agende da ih ne nabrajam. Tko nema svoje mišljenje bit će mu nametnuto, pitanje je gdje nas to sve vodi. Jel im vjerujete gdje nas vode? Jel slutite gdje nas vode. Stop dubokoj državi, ovo je rušenje duboke države i nadam se da će dobrota pobijediti, inače smo osuđenici i zatvorenici pod digitalnim nadzorom i diktaturom agende. Bit će te bodovani ako ne budete išli u teretanu i ako ne budete pro Abortus/LGBT, a vjerujem da ih je puno takvih

 • “NEMA mirovnog plana kojeg je Hrvatska odbila”. Isto tako nema mirovnog plana kojeg su hrvati u BiH odbili…. i kako smo prošli? Predlažem prelazak s katoličanstva na protestantizam… ne bi nas 7 posto ostalo ovdje okrećući jedan pa drugi obraz…..šuti i trpi do konačnog nestanka. U zadnjih 30 godina se točno vidjelo zašto 1000 godina nismo imali državu. Toliko PRODANIH IZDAJICA nema nitko i niti jedan narod na kugli zemaljskoj. Čudo je da nas ima ikako…

 • Ne trudite se vi pojedinci braniti HDZ i hadezovce,približava se vrijeme kad će vas biti sram a nekima neće biti mjesta medu nama hrvatskim nacionalistima.

  Da Andrej Plenković je pušač briselskih k….a… a vi papci hercegovački ste pušači dalje po hijerarhiji…preko Čovića,pa Gilje,pa sve do člana u nekom selu u kojem seljak puši predsjedniku MZ.

 • Gledaj prijatelju, samim tim što je na nekoliko godina zatvorio granice u uvjetovao Hrvatima iz BIH ulazak u RH na temelju nekkakvih testova koji koštaju govori sve o tom čovjeku…ništa nebi bilo čudno da Česi , Slovaci, Poljaci i Njemci koji su imali višesturko veće brojke ztv. zaraženih nisu slobodno paradirali po Hrvatskoj.

  • Molim lijepo HDZ-e Hrvatske skupa sa HDZ-om takozvane Bosne i takozvane Hercegovine.
   Završi rečenicu do kraja ne boj se !

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.