Raspudić: Plenković je suodgovoran za ovo što će se Hrvatima u BiH dogoditi ujesen

Hrvatski saborski zastupnik Nino Raspudić gostovao je u N1 studiju uživo te je komentirao političke aktualnosti.

Za početak je govorio o referendumu o covid potvrdama, odnosno gubi li on smisao sada kada i sve više stručnjaka govori da one nemaju smisla zbog omikrona i brzine kojom se on širi:

Ne, ne gubi jer u referendumu su još neke stvari. Gledam i uživam. Čitam i neke kolumniste koji su nas optuživali da parazitiramo na smrti, sad su se dosjetili da covid potvrde možda sijaju zarazu u bolnicama. Nema to veze s omikronom. Mi smo prije mjesec i pol govorili o članku iz Lanceta koji kaže da cijepljeni mogu širiti zarazu. Ja koji sam prebolio koronu moram se testirati za ulazak u Sabor, a neki moji cijepljeni kolege bili su zaraženi. Minimum koji očekujem od najradikalnijih je isprika, rekao je.

Na pitanje je li s predsjednikom Zoranom Milanovićem u ljubavi i oko Ukrajine kako je oko referenduma za covid potvrde, kaže:

Ne bih ja rekao u ljubavi, onda bismo mogli reći da sam bio u ljubavi i s Peđom Grbinom i Sandrom Benčić. Ja sam u ime našeg kluba govorio o zakonima koji se donose na slanje naših vojnika u NATO misije. Ono što me zaprepastilo je da nije dana nikakva procjena rizika. Ako mi glasamo u Saboru o slanju vojnika mi moramo znati je li to misija niskog, srednjeg ili visokog rizika.

Sve je tu vrlo jasno, članak 5. NATO ugovora kaže da ako je jedna članica NATO pakta napadnuta, druge pomažu. Ukrajina nije članica, ali je Poljska i ako se tamo nešto dogodi, eskalira u oružani sukob, ako je Poljska ugrožena ili Litva, mi imamo svoje dužnosti, ali mi nismo obavezni u svaku misiju slati sve što se traži. Pogledajte Sloveniju, oni većinu vojnika šalju na Kosovo jer tamo imaju interese. Kod nas, čini mi se, nema nikakve strategije, rekao je.

Istaknuo je i kako je lako sada se junačiti, ali tamo dođe do rata “netko mora roditeljima pogledati u oči kada dođe taj lijes”. Rekao je i kako mu se čini da Milanovićeve izjave nisu problematične u dijelu u kojem govori o zaštiti života naših vojnika, nego u dijelu gdje kaže da je Ukrajina korumpirana.

Moramo slati svoje ljude u misije, ali mi možemo odrediti kamo, minimum bi bio kada to dolazi pred Sabor da dobijemo procjenu rizika, kaže. U nastavku je odgovorio i što misli o izjavama da je Milanović proruski igrač:

To su gluposti. Sada ispada ako se vi zalažete za jednakopravnost Hrvata u BiH onda ste vi ruski igrač jer eto Amerikanci s političkim Sarajevom guraju da se Hrvatska preglasa. Neko bezvezno plitko nabacivanje blatom.

Dodatno je komentirao pregovore oko izmjene Izbornog zakona u BiH:

S ovakvom politikom RH nema nikakve šanse, pregovori su farsa, Bakir Izetbegović i bošnjačka politička vrhuška ih vuku za nos. Samo kupuju vrijeme. Vrijeme prolazi, izbori će biti u 10. mjesecu, političko Sarajevo ne želi da se Izborni zakon mijenja. Po postojećim okvirima mogu preglasati Hrvate i to će izgleda učiniti. U toj operaciji političkog obezglavljivanja Hrvata u BiH, Plenković djeluje kao anesteziolog, rekao je.

Dodaje i kako je Hrvatska trebala blokirati zaključke EU iz prosinca kada nisu prihvaćeni hrvatski amandmani. Za Plenkovića dodaje:

On je briselski poltron koji ne bi prstom mrdnuo ni za koga, ne samo za Hrvate u BiH, što bi mu donijelo minus za buduću karijeru u Bruxellesu. On je suodgovoran za ovo što će se dogoditi ujesen, ne samo nereagiranjem nego i anesteziranjem Hrvata u BiH pričom da on tobože nešto radi. Hrvatska se mora početi ponašati kao punopravna članica EU i NATO-a i blokirati sve pregovore koji idu protiv interesa.

Čović za HRT: Treba biti realan, vrijeme je isteklo

(www.jabuka.tv)

24 komentara

  • Nitko te više ne shvaća ozbiljno, pričaš samo da nešto pričaš, ne prodaji “šupljake”, razočarao si ti više nego Plenković !!!

  • Ne treba biti pametan da bih kritikovao sve oko sebe, vlast,policiju,poslodavca,popove,fratre,konobare, vozače,susjede……. Ponudi riješenje za bilo kojih od problema.

  • Kung fu Nino,bio ljevičar i ostao,sad svira .urcu,sanja Plen Ki Mona svaku večer mokrim snovima,da nekad zasjedne na to mjesto,svi isti kad odmaknu iz žlibine,veći katolici od pape.

  • ovaj Raspudic bio i osto kriticar a mnogi kazu da je analiticar i to mu uslo u glavu i nikako da se prilagodi novom radnom mjestu .Politicar treba imati ideje i rijesavati probleme a ne samo kritikovati jer politika nije samo pljuvanje po drugim strankama a on kao Hercegovac trebo bi znati da nije dobro pljuvati kad je bura jer bura pljuvacku vraca a sada je bura u vezi Ukrajine

    • Zavisi brale kuda puše bura i kako si okrenut! Nekako mi se čini da u ovome slučaju pljuvačku bura nosi od pravca Nine ka vrhu HDZa

    • Kako se ovi ljudi tako lako prešaltavaju. Šta bi htio ovaj preleta Raspudić? Možda da bude premijer?! Imaš izbore, neka te izaberu! Znaš, već, kako se uspentrava na vlast. A. Plenkovića ti je noćna mora, je l’ da?!!! Sanjaj me, noćas me sanjaj…

  • Što sendvičari napadaju Raspudića, ali iz pogrešnih razloga. Ne napadaju ga jer je raskopao koaliciju Mosta i DP i izgubio desetak mandata koji su pripali Pljenkovićevoj partiji. Pa hdz treba Raspudića dizati u nebesa jer sve radi kako bi pogodovao Pljenkoviću i njegovim neokomunistima. Pa čovjek je dokazano ubačeni trol kako bi izolirao oporbu na nulu i sa drugom sina majora Kosa i keve lekarke, negdje u Briselu obnašao kakvu funkciju, vjerojatno u EU parlamentu, pa u kakvoj Komisiji.

  • Franjo nas kompezira Sokol majorizira a Anemija će nas kanalizirat. Manje grakćite elektroprivredaši. Držite se i dalje one “za plaću prodat i ćaću”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.