Raspudić: “Hrvati u BiH u strahu od preglasavanja ponovno izlaze na izbore bez izbora”

Nino Raspudić, sveučilišni profesor iz Zagreba je komentirajući kandidaturu Dragana Čovića kao kandidata HDZ-a BiH za člana Predsjedništva BiH kazao da su predstojeći izbori, kao i prethodni, izbori bez izbora. Objašnjava to nedostatkom političke pluralnosti među Hrvatima zbog straha od preglasavanja od najbrojnijeg naroda u BiH, prenosi N1.

Ponavlja se ista priča. Za Hrvate u BiH su to izbori kao i svi drugi, izbori bez izbora. Budući da je nasilno bez parlamentarne procedure, dakle nametanjem Visokih predstavnika amadmana, promijenjen Izborni zakon i budući da su se neki okviri počeli zloupotrebljavati za glasovanje za člana Predsjedništva BiH, Hrvati su dovedeni u situaciju da se svaki put iz straha od preglasavanja od najbrojnijeg naroda moraju homogenizirati oko trenutno najjače opcije, rekao je Raspudić dodajući:

Tako da HDZ BiH, Dragan Čović kao kandidat za Predsjedništva BiH, nekako već apriori znaju da će dobiti golemu većinu hrvatskih glasova i ne moraju se truditi bolji nego što jesu. Hrvatima se čini dvostruka šteta. S jedne se strane preglasavaju tamo gdje može, a tamo gdje ih se ne preglasava im je oduzeto pravo na pravi politički pluralizam jer su dovedeni u situaciju straha od preglasavanja i onda se moraju homogenizirati uvijek oko jedne iste opcije, zaključio je Raspudić.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

 • Bez obzira na razne komentare,koji izgledaju i za i protiv HDZ-a,to su sve spinovi koje pušta HDZ-e,i gramzljiva ekipa oko njega,te onaj dio naroda koji se može promatrati kao fukara,malo im baciš mrvica i oni su tvoji,mislim da je HDZ toliko omražen da nema teorije za pobjedom.Ljudi su revoltirani do te mjere da će glasove radije dati smrtnom neprijatelju,nego izdajniku!

  Nacija može preživjeti svoje budale, čak i preambiciozne. Ali ne može preživjeti izdaju iznutra. Neprijatelj pred vratima grada je manje zastrašujući, jer on je poznat i nosi zastavu otvoreno. A izdajnik se kreće slobodno unutar zidina grada, njegov lukavi šapat nalazi puta i do najviših, vladarskih odaja. Jer izdajnik se ne prepoznaje kao izdajnik – on govori jezikom bliskim žrtvama, on ima njihovo lice i njihove argumente, on se obraća slabosti koja leži duboko u srcu svakog čovjeka. On razgrađuje dušu nacije, on u potaji potkopava temelje grada, on inficira političko tijelo tako da se više ne može braniti. Manje se treba bojati ubojice. Izdajnik je kuga.
  Ciceron

  Ko ima oči nek čita,i um pa nek povezuje!
  ZDS

  26
 • Jazuk. Nece moc vise covic krast, moce neki drugi, isto smeće ko i on. U BiH nema političara, sve je to mafija od političara, ministara, privatnika, porezni obveznika, pratara, doktora…policija im nesmi nista…hitno treba drzavni udara…musliman srbin i hrvat svaugdje mogu skupa osim u Crkvu ili Polotiku… Eto di je problem, najmanji je problem u jadnom čoviku, on trpi sve i plaća sve da gore navedeni mogu uživat i trošit beskonačnu cifru. Bojkotirat izbore, ali i onda njihova biračka tijela ce opet popunjati i potpisivati za svoje…opet jadni čovik donji

  10
 • Dzaba nino navija da ne kazem homogenizira..kurac ces nas vise hemogenizirat…vasi u elektroprivredu a mi u irsku..radje bi glaso za crnog djavla nego za akademika

 • Raspudicu komentiras tolke godine i nista se ne minja pusti kraju gluposti svi mi to sve znamo i to cemo trpit jos stoljecima neko rece triba bojkotiret izbore i upravu je

 • Nino dragi, ja mislio da si ti pametniji, ili si još zločestiji kao prikriveni Gagin glasnogovornik. Biti podmetnuto političko kukavčije jaje u tuđem gnijezdu je ispod nivoa bilo kakva intelektualca, apogotovu vrhunskog i pretvara ga u demagoga najniže vrste. O samim izbornim procesima i načinima glasovanja na terenu, a posebno poslije zatvaranja glasačkih mjesta iza 19,00 sati zna svaka nepismena baba sa sela, a ti se praviš “toša”, pa bi trebalo preispitati i tvoju inteligenciju i dobre namjere ovisi sa kojih političkih pozicija nastupaš. Adezenjarske “povijesne” pobjede koje ostvaruje mafijaškim krađama na izbornim mjestima iza 19,00 sati može objasniti svaki član komisije, svaki promatrač, a o tome šute oni koji po svom habitusu su pozvani da to raskrinkaju i javno objeve, a šute. Za sat vremena, na svakom izbornom mjestu se izmanipuliraju stvarni rezultati izbora u prosjeku i preko 50%, pa je samo manipulacija dovoljna da adeze odnosi “povijesne” pobjede. Svaka pismena osoba se o tome može informirati jednostavnim uvidom o konačnim službenim rezultatima izbora na mjestima gdje adeze odnosi pobjede. Analizirajte te rezultate i vidjeti će te nemoguće liste gdje unaprijed određeni kandidati adezea, koji moraju proći u skupštine županija, dobivaju jednak broj glasova kao i njihova lista uz još dvojicu trojicu kandidata. Da se to statistički dogodi je nikakva vjerojatnost i daleko veća vjerojatnost je da svakog tjedna dobijete glavni zgoditak na europskom lotu. Izanalizirajte rezultete izbora adezea i sve će vam biti jasno. Onaj tko pokuša spriječiti krađu biva izbačen sa biračkih mjesta ili od strane adezenjarskih batinaša koji dežuraju na tim mjestima ili od policije koju poziva predsjednik izborne komisije toga biračkog mjesta. To je usavršeno do umjetnosti i u ovome načinu izbornog procesa je nemoguće spriječiti adeze u krađi glasova. Jedino ako imate za svako izborno mjesto po desetak profesionalnih batinaša koji će se pokušati oduprijeti ovakvima izbornim anomalijama, a što u stvarnosti nije moguće. Jedino ulica i dešavanje naroda ili tzv. “hrvatsko proljeće” može spriječiti adeze u njegovoj pljački i promjena izbornog zakona, na koji neće pristati niti osteli politički akteri koji na isti način u drugim narodima odnose svoje “pobjede”. Zato sretno u Irsku, Njemačku, Kanadu, Skandinaviju i kada se smjestite zovite i mene pa ćemo rušiti ovaj sustav izvana.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.