Raspored ispovijedi u Velikom tjednu u Međugorju

U nedjelju, 9. travnja slavi se blagdan Uskrsa. Svete mise u župnoj crkvi u Međugorju su u 7:00, 8:00, 11:00 i u 18:00 sati, a na Uskrs.

Nakon jutarnjih svetih misa održat će se uskrsna tombola, od kojeg sav prihod ide u humanitarne svrhe. Akciju su organizirali framaši i trećari.

Veliki četvrtak obilježava se 6. travnja, a to je dan ustanovljenja Euharistije i svećeničkog reda. Ujutro nema mise ni ispovijedi, a sveta misa slavit će se u crkvi sv. Jakova u 18:00 sati, dok je krunica u 17:00 sati.

Veliki petak je 7. travnja i u petak ujutro u crkvi nema nikakvih obreda. Križni put za župljane i hrvatske hodočasnike na Križevcu je u 11 sati.

Krunica je u 16:00 sati, a obredi Velikog petka u 17:00 sati. Veliki petak je dan strogog posta i nemrsa. Na Veliki petak se kod obreda čašćenja križa prikupljaju milodari za Svetu zemlju.

8. travnja je Velika subota, ujutro u crkvi sv. Jakova u Međugorju nema nikakvih obreda. Krunica počinje u 20:00 sati, a vazmeno bdijenje u 21:00 sat.

Mogućnost za ispovijed u Velikom tjednu:

Od ponedjeljka do srijede prije jutarnje mise, te od 10:00 do 12:00 sati. Svakim danom od 16:00 sati. Na velike dane svi svećenici sudjeluju u večernjem molitvenom programu, zato kad počne sveta misa ili obredi nema više ispovijedanja. Stoga molimo vjernike da se, ako je moguće, ispovjede prije Vazmenog trodnevlja, objavili su iz međugorskog župnog ureda.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Od kud vam pravo da uskratite Sakrament Sv. ispovjedi radi programa u Crkvi? Neka program ide svojim tokom ali nekoliko svecenika mora biti dostupno i u svako doba za Sakrament Sv. ispovjedi jer Isusova pastva je na najrazlicitijim drzavnim i drustvenim radnim mjestima a bit ce uskracena za Sv. ispovjed na nas najveci. Blagdan: Uskrs, nek nam nas Uskrsli Spasitelj oprosti svima i Sretan Vam i brricetan Uskrs!

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.