Raspisan natječaj za novih 9 kilometara autoceste kroz Hercegovinu

Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je natječaj za još jednu dionicu Koridora 5C kroz BiH, točnije kroz Hercegovinu.

Riječ je o dionici Mostar Jug – Tunel Kvanj koja je duga 9,2 kilometara, piše BiznisInfo.ba.

Tender je otvoren od 23. prosinca do 22. veljače iduće godine. Izbor izvođača provest će se kroz dvije faze.

Za dionicu Mostar jug – Tunel Kvanj EBRD je izdvojio 120 milijuna KM, odnosno 60 milijuna eura, pisali su ranije mediji.

Izgradnjom dionice Mostar jug – Buna, koja je podijeljena na dvije dionice Mostar jug – tunel Kvanj i Tunel Kvanj – Buna, povezat će se Mostar s europskom mrežom autocesta i činiti funkcionalnu neprekinutu autocestu od granice Bijača pa sve do ulaska u Mostar, što je od neprocjenjivog značaja za bh. građane, kompanije i poduzetnike.

(www.jabuka.tv)

5 komentara

  • Pitanje za Čovića i ministra Lasića ,kada ća koji metar ili kilometar biti izgrađen zapadno od Pologa ,sramite se ,sretan Božić

  • Za ove što žugaju kako se u nas ne gradi autocesta.
    1. Zašto bi u nas pravili?
    2. Luka Ploče
    3. Prometni centar je Mostar. Moj širokobriješki ego nije povrijeđen 😄 jer sam svjestan da je tamo mnogo korisnije ulagati jer spajanjem na Bijaču se i nama otvaraju ogromne prednosti.
    ZHŽ je prometno drugoklasno područje a morali bismo kopati velike tunele svako 5 kilometara. Nema smisla toliki novac utuć u nas ovdje.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.