Raspisan natječaj za doktorski studij na FPMOZ-u

Raspisan je natječaj za upis na poslijediplomske sveučilišne doktorske studije  na fakultetu Prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti  Sveučilišta u Mostaru za stjecanje akademskog stupnja doktora znanosti u akademskoj 2012./2013. godini.

Broj mjesta je 30, a školarina po semestru: 2.000,00 KM.

Raspisuje se natječaj za upis na:
1. Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij odgojnih znanosti – pedagogija
2. Poslijediplomski sveučilišni doktorski studij Geografske osnove planiranja u okolišu.

Uvjeti i kriteriji upisa na studij:
-završen sveučilišni diplomski studij pedagogije ili srodnih znanosti (u području odgoja i obrazovanja), odnosno geografije i geografiji srodnih znanosti, uz utvrđivanje dodatnih obveza
-prosjek ocjena u preddiplomskom i diplomskom studiju, odnosno dodiplomskom studiju (VII/1) najmanje 4.0 za upis na poslijediplomski sveučilišni doktorski studij odgojnih znanosti- pedagogija, a za Geografske osnove planiranja u okolišu prosjek ocjena najmanje 3.5. pristupnici s nižim prosjekom ocjena, uz utvrđivanje dodatnih obveza, trebaju priložiti preporuke dva profesora iz užeg područja,
-prijemni postupak, koji se sastoji od pismenog (esej na zadanu temu) i usmenog dijela, na kojem će se ispitati motivacija kandidata za studij i sklonost znanstvenom istraživanju.

Potrebna dokumentacija se prima u referadi za poslijediplomske studije ili se šalje poštom na adresu: Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti, referada za poslijediplomske studije, 88000 Mostar, Ulica Matice hrvatske bb, Bosna i Hercegovina.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.