Rakitno pokriveno radijskim signalom, uskoro Blidinje i Grude

Poseban pozdrav upućujemo slušateljima na području Rakitna. Od jutros je konačno i ovaj sjeverni dio općine pokriven kvalitetnim radijskim signalom Radio Posušja.

Do sada zbog iznimno brdovitog terena signal našeg radija varirao je, ovisno o mikro lokacijama u mjesnim zajednicama Sutina i Poklečani, od zadovoljavajuće do loše kvalitete. Stoga su se proteklih mjeseci vršila usporedno testiranja u svrhu poboljšanja prijema i ispunjavanje administrativnih zahtjeva. Kao rezultat ovih napora osigurana su sredstva i ishodovane su tri nove poddozvole za lokacije Grude, Park prirode Blidinje i Rakitno.

Prva na redu za puštanje u rad našla se emisiona lokacija Rakitno. Adaptacija prostora odrađena je još tijekom jeseni, a zahtjevnu tehničku pripremu, prilagodbu i postavljanje emisione opreme odradila je u potpunosti samostalno tehnička ekipa Radio Posušja.

U sljedeća dva mjeseca slijede radovi na kompletiranju emisione mreže, kada bi nas i slušatelji u susjednoj općini Grude kao i na najsjevernijem dijelu naše općine trebali čuti u iznimnoj tehničkoj kvaliteti kroz sinkroniziranu radio mrežu na frekvenciji 102.9MHz.

Treba istaći kako je uvidjevši važnost razvoja Radio Posušja, kao partner u realizaciji ovog projekta uključila se i Općina Posušje. Stoga se ovim putem zahvaljujemo na podršci.

Nije na odmet spomenuti i mogućnost prijema Radio Posušja putem interneta, čiji je kanal također protekli mjesec bio tehnički usavršavan, tako da gotovo u istovjetnoj kvaliteti kao na FM radio mreži možete nas slušati i na ovaj način.

Svim našim stalnim slušateljima, i novima koji su od jutros s nama, želimo dobar susret i dug ostanak na valu lokalnog javnog medijskog sevisa, priopćio je Radio Posušje.

(www.jabuka.tv)


10 komentara

 • Nemoguće da se nema šta čut. More li se išta ujedinit pa neku zajedno ercegovački radioni bar nediljno emisiju naprave, slično kao nekad Selo veselo legende Zlatka.

 • Glavna Frekvencija Radio Dubrovnik-a je 105,0 MHz. Odašiljač je na brdu Srđ iznad DU. Signal se odlično čuje u DU i bližoj okolici. Osim toga Radio Dubrovnik ima i 9 pomoćnih Odašiljača (REPETITOR-a) u cijeloj DU-Neretvanskoj županiji jer je vrlo brdovit teren. Evo popisa na kojim FM (UKV) Frekvencijama RADIO DUBROVNIK se čuje:
  Gruda (Konavle)=89,5
  Rota kod Stona=88,2
  Blato Korčula=97,2
  V. Luka Korčula=101,1
  Slano=103,7
  Grad Korčula=103,8
  Ston=105,9
  Otok Lastovo=106,2
  Otok Lopud=106,5 MHz.

 • u rakitnu slušam r grude naj bolji voditelj tomo posušje postalo dosadno samo akcija ifka divna oli šišović koliko treba platit da nema akcije ite njihove utrgovine

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.