RAK nije realizirao zaključke Zastupničkog doma: Građani BiH plaćaju najviše cijene mobilnih usluga!

Mobitel razgovor

Komisija za promet i komunikacije Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH konstatirala je danas da Regulatorna agencija za komunikacije (RAK) nije realizirala zaključke koje je ranije usvojio Zastupnički dom prilikom razmatranja Informacije RAK-a o cijenama usluga mobilnih operatera u BiH.

Zastupnički dom je u lipnju prošle godine, na inicijativu zastupnika Mladena Bosića, razmatrao navedenu informaciju, te konstatirao da građani BiH plaćaju najviše cijene usluga mobilnih operatera u regiji.

Tada je zaključeno da se od RAK-a traži da u roku od 90 dana, u skladu sa zakonskim propisima, osigura usklađivanje cijena usluga mobilnih operatera u BiH s cijenama operatera u regiji. Zastupnički dom je tada usvojio i zaključak kojim se zadužuje RAK da u roku od 90 dana obavijesti Zastupnički dom PSBiH o realizaciji usvojenih zaključaka.

S obzirom na to da navedeni zaključci Zastupničkog doma nisu realizirani, Komisija je danas usvojila zaključak kojim se traži od RAK-a da se ti zaključci realiziraju u najkraćem mogućem roku, a najduže za 120 dana.

Drugi zaključak koji je Komisija danas usvojila je da Zastupnički dom traži od Vijeća ministara BiH da što prije donese novu sektorsku politiku u oblasti telekomunikacija.

Vršitelj dužnosti direktora RAK-a Predrag Kovač je kazao da je Agencija spremna da u narednom razdoblju surađujući, prije svega, s Komisijom, Zastupničkim domom i Vijećem ministara BiH, uradi sve kako bi se osiguralo da svi telekom operateri rade na način da krajnji korisnici usluga, a to su građani BiH, imaju uslugu koja je na razini zemalja u okruženju i čija cijena ne prelazi cijenu koju imaju zemlje u okruženju.

(Fena)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.