Raguž: Hrvatski narod je više ugrožen od HDZ-a nego od političkog Sarajeva

Hrvatski narod je neravnopravan za razliku od ostalih naroda, ali je više ugrožen od HDZ-a, nego od političkog Sarajeva, rekao je predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž gostujući na Face TV.

Raguž je rekao kako su ”Hrvati u BiH u duplo težoj situaciji u odnosu na druga dva naroda” jer se, osim neravnopravnosti koja je dokazana i sudskim presudama, bori i sa sjevernokorejskim načinom vladanja koji pripisuje HDZ-u BiH na područjima gdje drži vlast.

Kaže kako HRS-u kao oporbi koju nisu uspjeli kupiti nije cilj skinuti HDZ i postaviti ljude koji će raditi isto što i HDZ.

Moramo promijeniti mentalni sklop vladanja. Kada krenemo mijenjati percepciju razmišljanja, tada možemo razmišljati o promjeni BiH kao jedne paradigme. HRS se ne uklapa u kalupe, niti u sarajevski, niti u sjevernokorejski, to jest HDZ-ovski kalup. Imamo ideološke i materijalne nasljednike komunističke partije – SDP je materijalni, a HDZ ideološki. U današnje vrijeme ništa se ne može uraditi bez blagoslova partije, rekao je, između ostalog, Raguž.

Rekao je i kako je bilo pokušaja da se članovi HRS-a kupe raznim funkcijama, ali da oni ne žele djelovati na način kako to rade stranke u vlasti i da nemaju cijene.

Hrvati nisu HDZ BiH, Hrvati nisu Dragan Čović. Hrvatski narod je neravnopravan za razliku od ostalih naroda, ali je više ugrožen od HDZ-a, nego od političkog Sarajeva. Imamo sve instrumente u svojim rukama da popravimo stanje hrvatskog naroda u BiH, rekao je čelnik republikanaca.

Rekao je kako je Dom naroda veći problem od nametanja hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Diranje u Dom naroda znači diranje u temelj BiH. Jedina egzistencija BiH je Dom naroda. Kada se osigura model da se Hrvatima ne nameće predstavnik u Domu naroda onda će se poštovati individualnost svakog građanina, rekao je.

Raguž je govorio i o tome kako su godinama upozoravali na ogromno trošenje novca u Civilnim zaštitama i da se zbog svega toga ponašamo kao da je pandemija koronavirusa krenula tek jučer.

(www.jabuka.tv)


44 komentara

  • Tocno. Niko.te ne zaj…ko svoj. Bakir sjebo muslimane Dodik srbe Covic hrvate Milo.Djukanovic crnogorce Al.sto je Vucic sjebo i prodo srbiju to i Merkelova radi svojima….

  • Ne rise.
   Čim ti je protiv gazde,odmah nečiji sluga.
   E pa nije.
   Ti si Draganov sluga zasigurno, i po cijele dane hodaš podvijena repa. Za razliku od Raguža.

  • Kako pričate uvjek nam neko kriv sela zapuštena nema djece mlade fejzbuče, muževi guraju kolica mame na kavi ualdiju ručak se ne kuha tuku se suhe kifle bake nosaju šerpice nevjestama i za sve kriv HDZ bravo glupani

 • Pa tako nam i treba
  Glasamo za njih da bi oni krali za sebe
  Nisu oni ništa krivi mi smo im to sve dopustili i opet ćemo isto kad budu izbori
  Glupljeg naroda nema na svijetu

  • Ma sve ti to stoji nego kako vam se omakla ova u vijeću najaktivnija pa predja tam pa ce prijeci sim…malo ohani malo i pogledaj u sebe….

  • Pojma nemaš šta govoriš.
   Stranka miu ke dobra i vrlo brojna u odnosu na HDZ ove stranke satelite, tipa devedesetka i sl.
   Glasovi su to ljudi koji nisu kupljeni radnim mjestom u javnom poduzeću.
   To glasovi POVJERENJA……za HDZ je to misaona imenica.

   • Nije to povjerenje tupsone… Glasuju za njih jer su sad oni novi protiv HDZa. Ovi ostali su se izlizali. I HRS i ostale te strančice broje jedva po sto članova. Eto kako je poletio narod u njih. U Širokom sastavili listu od 5 ljudi, najaktivnija im otišla u 90tku. Da im HDZ ponudi visoke pozicije na listama pola bi ih najmanje prešlo iz svih tih stranaka tamo. Isto ko u Hrvatskoj, jedno vrijeme glavni hit bili liberali, pa laburisti, pa Živi zid, pa Most, pa Škoro, pa sad Možemo.
    P. S. Kad vec o javnom poduzecu pises, gdje radi Raguž i njegovi? Hahahaha

  • Hahah nije vam HDZ bio Koreja kad je gubio županiju i gradove od HSPa i Lijana, poslije neke i od 90tke. Pobijedi 2 puta i odmah diktatura hahaha. To su luzerske priče. Je li HDZ kriv što HRS u Širokom sastavio listu za vijeće od 5 vijećnika? A druge stranke su imale pune liste?
   Baš zbog likova poput Raguža mladi i ne ulaze u politiku, kad vide ovakve idiote, politologe i kavanske filozofe, demagoge bježe dalje od njih.
   I da takva diktatura a iz stranke mu 90% njih radi u državnim poduzećima i institucijama. Zamisli ti te diktature. Demagog i to jeftini.

 • Odavno nisam procitala gluplji tekst Ako se tako ponasaju u tvojoj kuci u mojoj nisu i svi moji susjedi kuhaju ciste rade bastu lozu i brinu se o djeci Samo je problem sto vlada nepotizam i veze Mi koji nismo podobni nikad necemo dobit posao jedino za ciscenje bez obzira sto govorim tri jezika sramota

  • Bravo Sofija. Pa u Aldiju su HDZ-ovke iz Elektroprivrede, plaće visoke, plaćaju da im se djeca čuva. Po cijeli dan po Mepasu kupuju. Fuj. Plaćaju da im djeca prođu razred, a odoše im djeca u drogu. Nema tu sreće. Ne bi im se mjenjao nizašta !

 • Kad o Koreji pričate razmislite malo. Je li uvijek HDZ bio dominantan ovako u nas? Ne. Bio je jak HSP, HDZ 1990 i Boljitak. Je li im HDZ kriv što se HSP raspao na dijelove, 90tku napustila većina članova a Boljitak propao zbog obitelji koja je bila vlasnik te stranke? Kome lažu…. Isto i Raguž, stranka mu postoji već koliko, 2 lokalne i 1 parlamentarne izbore najmanje koliko znam, i kakvi su rezultati? Nešto vijećnika u Mostaru, ostali gradovi sitno i to kad je najmanja izlaznost bila… Nemaju svoju bazu birača, za njih kao i za ove glasaju samo oni koji su kontra HDZa uvijek bili pa ih briga bio to HSP, republikanci, Zeleni, tko god. I sami među sobom rasipaju te glasove, dakle sami su sebi krivi

 • Pajdo okani se ti politike. Niti imaš smisla za to a niti stila. Sam si sebe ukopao kad si pao na ispitu za izbora gradonačelnika Mostara. Ne valja ti to što si licemjeran. Sad svaljuješ drvlje i kamenje na Hdz a nedavno mu daješ otvorenu podršku. Ne sramoti se više i povuci se. Radi nešto korisnija što ti priliči.

 • Sve su uzurpirali. Imaju pojedinci po četeri pet plaća. A ima porodica gdje nitko ne radi. To je bagra koja se osilila. Ne rade ništa a plaća ide.

  ,

 • Gospodo, ne može se biti napola politićki trudan. Ljubav se ne hvasta, sve vjeruje i nada, kao cimbal i mjed. I kada bi sve jezike naućio, a ljubavi ne bi bilo, opet nije politićki mogućno. Dobrostiva je ljubav. Ovo je sve nećuveno, neviđeno i protuhisterićno.
  Gospodo, stavite si ugroženost na online.

 • Tako i u Raguzovih svi bili na placi u onoj drzavi, voljeli je vise od matere.
  Sad bi on pametovao ko je protiv Hrvata.
  Suti covjece nekako si zavrsio taj fakultet idi radi sta znas a okani se ljubavi prema Hrvatskom narodu i ko mu je neprijatelj.

  • ako cemo na nacin ”Dubravka Suica” nemamo mi nista. a nepravdu rade i muslimani i Srbi koji su oteli koji nas guse vec stoljecima smjerano kao i komunsiti i jugomasoni jer to nije njihovo! hvala

 • Sve si točno rekao! Samo si zaboravio napomenuti da su i Dodik i Bakir kao i Čović isto grobari svoga naroda. Svima njima su osobni interesi ispred interesa svoga naroda. Svi smo mi u istoj kaši, osim njih trojice i njihovih bližnjih!

 • ja bih upitao ovoga Raguža…. iz kojih pobuda dade svojoj STRANCI naziv “republikanska”….dali može javnovo reći o kojoj se REPUBLUCI tu u nazivu radi .

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.