Raguž: HDZ nije učinio apsolutno ništa, a sustav vodi odnarođena elita

Nema dogovora, pregovora i razgovora s bilo kim tko je bio dio Alijanse ili Platforme i nema političkoga djelovanja s onima kojima je cilj zauzeti mjesto koje trenutačno zauzima HDZ BiH i nastaviti s koruptivno-uhljebničko-nepotističkim načinom vođenja politike hrvatskoga naroda, rekao je Slaven Raguž, predsjednik Hrvatske republikanske stranke, gostujući u emisiji “Dobar, loš, zao” urednika Marija Vrankića.

Raguž je ponovio da će Hrvatska republikanska stranka na predstojeće izbore ići samostalno, jer nitko, osim pojedinih udruga, poput Hrvatskih zvona, nije pristao na ova, ranije spomenuta, načela.

Zajedništvo i jedinstvo hrvatskih stranaka je potrebno poslije izbora, jer tada kreću podmićivanja, podmetanja i kupovine koje dovode do situacije kada se kreiraju “alijanse” ili “platforme”, naglasio je Raguž.

Naveo je da je HRS na prošloj sjednici predsjedništva HNS-a predlagao Deklaraciju koju bi potpisale sve stranke članice HNS-a, a prema kojoj se poslije izbora neće ići u bilo kakve dogovore za bilo koju od razina izvršne vlasti dok se ne donesu zaključci po pitanju izmjene Ustava BiH, izmjene cjelokupnoga koncepta BiH u kojoj će Hrvati biti ravnopravni te prema kojoj će se poštivati ona načela na kojima će počivati predizborna kampanja, no to, naravno, nije prihvaćeno.

Protiv su bili u HDZ-u 1990, koji su kazali da će u koaliciju ići sa svim hrvatskim strankama, osim s HDZ-om BiH.

Tko god imalo poznaje političku situaciju Hrvata u BiH, zna što to znači,  rekao je Raguž.

Raguž je i odgovorio na pitanje o tvrdnjama kako je HRS produžena ruka HDZ-a BiH: Iz diplomatskoga kora su mi prenijeli kako to tvrde čelnici HDZ-a 1990. Žao mi je što mi nitko to nema hrabrosti reći u lice, jer bi priupitao na koji način je Martin Raguž postao zastupnik u Domu naroda, tko je uz HDZ BiH podržao suicidalni zakon o trošarinama, tko je uz HDZ BiH podržao besmisleni zakon o MIO/PIO, tko je uz HDZ BiH podržao protuustavne izmjene Zakona o proračunima s kojima se Mostaru nametnuo Proračun. Na kraju krajeva, upitao bih kome hadezeovi načelnici plaćaju stranačke prostorije, oštro je komentirao predsjednik HRS-a.

Politiku HDZ-a BiH u zadnje četiri godine je ocijenio poraznom, govoreći kako, ne radeći apsolutno ništa za dobrobit hrvatskoga naroda, legitimni predstavnici snose jednaku odgovornost za gaženje hrvatskoga legitimiteta kao i bošnjačka politička elita.

Na prošlim općim izborima su dobili plebiscitarnu podršku koju su zloupotrijebili pri svim prigodama. Zaboravili smo kako su naši digli ruku za Emira Suljagića kao zamjenika ministra obrane i za ustupanje hrvatskoga mjesta u Vijeću ministara čovjeku iz DF-a. Glasovali su za pozitivnu ocjenu rada Tužiteljstva koje diskriminira hrvatske branitelje, stavljajući se otvoreno na stranu velikobošnjačke politike. Nisu napravili apsolutno ništa od onoga na temelju čega su ljudi glasovali za njih, počev od ustupanja ministarstva branitelja Bošnjacima, pa do odbijanja izmjena zakona o pripadnosti javnih prihoda, na osnovu kojega Sarajevo krade ostale krajeve BiH, komentirao je Raguž.

Spomenuo je i činjenicu kako se i novcima hrvatskih poreznih obveznika financiraju šovinistički projekti poput “Muzeja genocidau Mostaru, za čije financiranje su digli ruku i stavili potpis i hrvatski ministri iz Vlade HNŽ-a.

Naglasio je da se u zadnje četiri godine pokazalo kako je jedina politika koju provode hrvatski čelnici kadrovska politika i kako se cijeli sustav stavio u službu odnarođene elite, naviknute da im porezni obveznici kupuju stanove, nekretnine i da im se kreditiranjem na već postojeće kredite financira lagodna kvaliteta života, dok o običnom čovjeku nitko ne razmišlja.

U odnosu na druga dva naroda, kao najveći problem je naveo činjenicu da hrvatski politički predstavnici jednostavno ne znaju artikulirati hrvatske nacionalne interese.

U emisiji je bilo govora i o izmjenama Izbornoga zakona, o politici koju vodi bošnjački član Predsjedništva BiH, o epitetima i etiketama koje na adresu HRS-a stižu iz HSP-a BiH i HDZ-a 1990… Emisiju možete pogledati u cijelosti na ovom linku.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.