Radovi u punom jeku: Mostar će uskoro imati novu šetnicu

U tijeku su radovi na sanaciji i uređenju šetnice uz rijeku Radobolju u mostarskom naselju Dum.

Šetnica će biti duga ukupno 350 metara, i to na dionici između mosta u ulici Kraljice Katarine do pješačkog mosta preko rijeke Radobolje kod zgrade Caritasa u ulici fra Franje Miličevića u mostarskom naselju Dum.

Sveobuhvatna sanacija ceste i uređenja obale rijeke Radobolje započela je početkom lipnja, a radovi, kako smo se uvjerili i na licu mjesta, napreduju predviđenom dinamikom.

Šetnica je duga 350 metara.

Cijeli projekt uključuje i čišćenje korita rijeke, zaštitu i uređenje obale, te izgradnju nove šetnice sa zaštitnom ogradom i pristupnim stazama do rijeke, a postavit će se i nova javna rasvjeta.

Izvođač je EuroViG d.o.o. Mostar, dok je za nadzor zadužen Ecoplan d.o.o. Mostar.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 353.680 KM.

Fond za zaštitu okoliša FBiH za projekt je izdvojio 141.472 KM, a ostatak financira Grad Mostar.

Mostar: Počeli radovi na uređenju šetnice uz rijeku Radobolju

(www.jabuka.tv)

27 komentara

 • Pogledajte kod njih stanje koliko su samo napredovali. Sadi se uredjuje, zeleni se grad. A onda pogledamo nas “grad”

  • Naprerodovali??? Ako je itko napredovao u odnosu na prije onda je to Široki. Možda te buni što smo imali više zelenila u centru prije ali nije to bio park već nije bilo kera u gradu u odnosu na sad.

   Ti usporedjujes Mostar koji je jos prije stoljeca imao prostorni plan i Široki.
   Usporedjujes grad sa 100 000 ljudi i grad s manje od 30000 . Grad s ravnim zemljopisom, sirinom i nas grad koji se stisnuo izmedju 3 brda . A tek razlike u proracunu.
   Grad koji je gradila Austro Ugarska a jos vise Jugoslavija dok je u nas “centar” bio selo Lise. Mozda da su listicki komunisti pokrali jos vise zemlje postenim seljscima, a ne samo za stambene zgrade sebi sto su izgradili i dodijelili za dinar, i plan napravili mozda bi ljepse malo bilo.

   • Kakve veze imaju brda sa uredjenim trotoarom, cestom bez propalih sahtova, posadjenim drvoredom, smradom kanalizacije? Jel ima neke veze brdo sa ovim?

  • Ma nema potrebe, a i bezpredmetno se upoređivati.
   Pa Mostar je imao park od par hektara prije 60 godina. I to ne bilo kakav….

 • Mostar je oduvjek bio hortikulturno uređen i bogat grad.
  Nekoliko parkova ne malih….trim staza. Drvoredi. Zelene površine oko objekata uopće…..

 • ŽZH radi, ciganluk se gradi. Tako smo i SKB Mostar i još koječega napravili, sad cigosi kažu da je to njihovo. Kao oni nas liječe, njihov je telekom, elektra…

  • De ti meni CIGANE širokobriješki objasni kako ste to vi bolnicu napravili??
   Vi!
   Vi mimo svoga sela nikomu ni šator niste podigli. Ali da očete doći raditi i plaću zaradaiti. Hoćete. Ali porez pkaćate u širokom, a ne tamo gdje ste zaradili plaću. U Mostaru. Tokiko o vama. Švercerima, lopovima, kurvarima prevrtljivcima i najvećim ciganima u BiH

   • Pa ko će onda raditi ako ne dođu na posao, nema veci neradnika od ovih Mo građana, a sve znaju kako i sta u teoriji uz kavu.

 • A kako ovi”naši” vole mostar i zrinjski malo degutantno,deformirano,jer udarate samo kontra Širokog i 80 % je ljepote u multi mostaru,a samo udari po “ustahy”miri NK Široki to vam je misija,a tikva puca ,a vi to niste ,a di i što sada,jer se okreće život ,a netko živi i prati ,a vi kabirovci haha kuda ,ajde udomitću vas jer sam branitelj domoljub ,nemam ali što imam imam i zza vas ,a vi dico pamet u glavu budi što ti je bio did i ćaća,a ne da ti soros ili bezos budu ćaće,

  • Nemoj ni tada, poštedi nas dolaska, možemo mi i bez tebe, ne brini se. Šta ćeš uopće u ciganskoj bolnici, da te cigani liječe, tako ispada. Mrš majmune neosedlani, nisu znao šta je semafor dok nisi u Mostar šljego. Onaj jedan što imate ste postavili da vam djeca ne dolaze u Mostar polagat vozački, jer moraju znat stat i poć na crveno i zeleno. Ali dođi ipak, psihijatara za takve kao ti ne nedostaje šugavac jedan

 • Uvijek ovih anonimnih sendvičara koji su kao širokobriježani, a Mostarce nazivaju ciganima. E sad, jesu li to četalji ili munđosi, manje je bitno. Paše i jednima i drugima da bacaju kosti među nas, slabe nas i smiju se sa strane. A naše teladi opet ne manjka i upecaju se ko somovi na udicu

 • kojise klinac dizu ovi
  siroko brjezani ja nisam mostarac
  mostar je uvjek bijo ljep grad
  siroki vjecito selo nikad nece bit grad

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.