Mostar: Počeli radovi na uređenju šetnice uz rijeku Radobolju

Radovi na sanaciji i uređenju šetnice uz rijeku Radobolju u mostarskom naselju Dum, ukupne duljine oko 350 metara, započeli su ovaj tjedan.

Radovi uključuju sveobuhvatnu sanaciju ceste i uređenje obale rijeke Radobolje kroz spomenuto naselje.

Kako su naveli iz Grada Mostara, projekt obuhvaća sanaciju dijela prometnice, čišćenje korita rijeke, zaštitu i uređenje obale, te izgradnju nove šetnice sa zaštitnom ogradom i pristupnim stazama do rijeke.

Također, postavit će se nova javna rasvjeta i izvršiti hortikulturno uređenje okoliša.

Svi radovi izvode se prema projektnoj dokumentaciji koju je izradila tvrtka DM PROJEKT d.o.o. iz Mostara, a nadzor nad izvođenjem radova vrši Ecoplan d.o.o. Mostar.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 353.680 KM.

Fond za zaštitu okoliša FBiH za navedeni projekt izdvojio je 141.472 KM, a ostatak sredstava financira Grad Mostar. Očekuje se da će nova šetnica značajno poboljšati kvalitetu života stanovnika naselja Dum, ali i svih građana Mostara i posjetitelja koji će uživati u ljepotama ovog dijela grada, navodi se u priopćenju.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Pohvalno ali kad ćeš ogradu staviti u Barama na šetnici.Nadođe Razdoblja 2 metra a nikakve ograde i nedaj Bože da čije dijete upadne nebi ga spasio ni najbolji plivač.Kordiču stavi ogradu dok ne bude nekome kasno a onda će tebe prozivati

    • Šta bi sa Bazenom u južnom dijelu Mostara???
      Veliko vodja ostvaruje svoje ciljeve. Polako a sigurno pokupi sve Donacije na svoju stranu. Šta radi Marić na lijevoj strani grada.!Ruševine stoje ucenreu već 30 godina.

  • Kako lažu politicari u Mostaru lažu uspješnu plivačici Lanu i drugu omladinu koja bi imala šansu da bude vise njih kao Lana.. Bazen je samo izmišljotina nigdje ga.Šta bi sa pomoci grada i donacijama i pomoci drugih gradova federacije ?? Još bageri miruju a ono kad obećaše???? Sakupiše se da pričaju o pomoci o izgradnji a ono ćorak. Nista od toga samo lažna obećanja narodu i Lani. Djela su važna. Politicari prosipaju laz samo laz i rade nešto sasvim drugo a hrpa peksinlukabna jugu Mostara stoji na sramotu grada.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.