Radovi u Mostaru privode se kraju, MUP planira postaviti radare

Dva velika cestovna infrastrukturna projekta u Mostaru, uređenje kružnog toka na Španjolskom trgu i rekonstrukcija Avenije, ovih dana privode se kraju.

Prema informacijama dobivenim od HP Investinga, izvođača radova na Španjolskom trgu, radovi na samoj prometnici teku planiranom dinamikom i promet će najvjerojatnije biti pušten 15. srpnja kako je i predviđeno ugovorom.

U sklopu uređenja kružnog toka na Španjolskom trg gradi se tzv. dvotračni turbo rotor. Ukupna vrijednost projekta s PDV-om je 1,05 milijuna maraka, od čega je Vlada FBiH osigurala pola milijuna maraka, a preostalih 551.519 maraka dolazi iz proračuna Grada Mostara iz sredstava naknade od Elektroprivrede za potopljeno zemljište.

Što se tiče projekta uređenja Avenije (Ulica kralja Tomislava), iz Federalnog ministarstva prometa i komunikacija Feni je rečeno kako su radovi uspješno završeni i cesta je u cijelosti otvorena za promet.

U sklopu radova izmijenjena je instalacija vodovoda i kanalizacije te osigurana mogućnost za polaganje ostalih instalacija (elektro i telekomunikacijske instalacije).

Postavljena je nova posteljica od šljunka, ugrađen je kompletno novi habajući asfaltni sloj i preostalo je postavljanje završne prometne signalizacije.

Ukupno je u okviru projekta rekonstruirano oko dva kilometra prometnice (1,4 km odnosi se na Ulicu kralja Tomislava, a oko 600 metara na Ulicu Ante Starčevića i raskrižje na vrhu Avenije).

Ukupna vrijednost radova je nešto veća od 6 milijuna maraka.

Iz Federalnog ministarstva prometa napominju kako je posebna pozornost posvećena pitanju poboljšanja sigurnosti na ovoj rekonstruiranoj dionici, pa je tako MUP-u Hercegovačko-neretvanske županije predložena ugradnja kamera za kontrolu brzine.

Iz MUP-a HNŽ-a obavijestili su kako je u ovoj godini planiran postupak nabavke dvaju dodatnih uređaja za kontrolu brzine koji će biti postavljeni na raskrižju kod zgrade Mostarka i kod novog Studentskog mosta.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Dovoljni su radari i prometni stručnjaci.
    Prometni stručnjaci neka stave ograničenje brzine 30 i onda udarite kazne onima koji voze 50, a oni koji voze 150 pustite i sklonite se… e da zaboravih nabavite još tronožaca i stavite po prema Grudana tamo rijetko samo svaki drugi dan slikate a tribali bi svaki iza svake ćoše.
    To je zakon jer radnici mogu u hladovini piti , a on slika

  • A majke vam mile kad će te završiti onaj kružni tok na Smrčenjacima OVO JE SRAMOTA CIJELOG GRADA.KORDIĆU UČINI NEŠTO

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.