Radončić pozvao građane da dokumentiraju koji ih liječnik nije želio primiti

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić zamolio je građane da dostave dokumentaciju o tome koji ih liječnik nije htio primiti s obzirom na, kako kaže, nedopustivu činjenicu da “liječnici – dezerteri ne žele primati pacijente“, odnosno da veliki broj liječnika ide na bolovanje.

Društvo je u liječnike uložilo veliki novac i oni su školovani za svoj posao, a sada ni jedan dom zdravlja neće primiti bolesnike, kazao je Radončić, te podsjetio da nije bez razloga prije sedam dana tražio smjenu jednog od direktora doma zdravlja u Sarajevu.

U tom cilju navodi da “Vlada SŽ nije ništa uradila” dodajući da  “svi moraju znati da njemu parlamentarna većina nije važnija od života građana“.

Pozivajući se na Okvirni zakon o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u BiH zatražit ću od županijskog ministra da napravi procedure koje će biti poznate pacijentima i liječnicima u smislu kome se pacijent javlja, ko ga upućuje i na koji broj telefona, jer građani nemaju uopće pojma kome će se javitiporučio je danas Radončić na pres-konferenciji.

(Fena)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.