Radončić: Mislili su da ću biti kišobran njihovog radikalizma

Čelnik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić poručio je da je ostavku na poziciju ministra sigurnosti BiH podnio upravo zbog onih koji su mislili da će biti ikebana i kišobran njihovog radikalizma.

I dalje nekima puno smetam, a naročito ih sekiraju razlozi moje neopozive ostavke. Vidim pamflet iz nekog portalčića NAP-a, koji je, koliko pamtim, Bakir Alispahić registrirao na svog vozača. Ipak, najgore je kada se udruže novinarka i terorist u pokušaju. Novinarka A. Čorbo Zećo je propala kao novinar, jer u ‘Dnevnom avazu’ nije mogla objavljivati laži i gluposti. I ideološki vlasnik NAP-a, Bakir Alispahić, bio je ministar i terorist u pokušaju, naveo je Radončić na svom Instagram profilu.

Radončić je naveo da je poznato da je vojnom intervencijom međunarodnih snaga IFORA, 15. veljače 1996. godine izvršen desant na teroristički kamp u Pogorelici, a Alispahić je kao čelnik kampa bio u pritvoru mjesecima.

On je podsjetio da je kamp rasformiran, a iranski instruktori su hitno morali napustiti BiH.

Kao mete za obuku polaznika, odnosno vježbanja ubojstava i političke likvidacije, tijekom desanta i naknadnog pretresa, uz oružje i literaturu za obuku profesionalnih ubojica bile su pronađene i fotografije pokojnog Nijaza Durakovića, koji je tada bio šef opozicijskog SDP-a, i akademika Muhameda Filipovića. Umjesto da šute, ovi u ‘pokušaju’ misle da je zaboravljena njihova sramna prošlost, istaknuo je Radončić.

On je ocijenio da je još gore što Alispahić na sve načine pokušava ovladati vojnom, odnosno namjenskom industrijom u Federaciji BiH.

View this post on Instagram

MISLILI SU DA ĆU BITI IKEBANA I KIŠOBRAN NJIHOVOG RADIKALIZMA I dalje nekima mnogo smetam, a naročito ih sekiraju razlozi moje neopozive ostavke. Vidim pamflet iz nekog portalčića NAP-a, koji je, koliko pamtim, Bakir Alispahić registrirao na svog vozača. Ipak, najgore je kada se udruže novinarka i terorista u pokušaju. Novinarka A. Čorbo – Zećo je propala kao novinar, jer u “Dnevnom avazu” nije mogla objavljivati laži i gluposti. I ideološki vlasnik NAP-a, Bakir Alispahić, bio je ministar i terorista u pokušaju. Kao što je poznato, vojnom intervencijom međunarodnih snagama IFORA, 15. 02. 1996. godine, izvršen je desant na teroristički kamp u Pogorelici. Alispahić je, kao lider kampa, bio u pritvoru mjesecima, kamp je rasformiran, a iranski instruktori su hitno morali napustiti BiH. Kao mete za obuku polaznika, odnosno vježbanja ubistva i političke likvidacije, tokom desanta i naknadnog pretresa, uz oružje i literaturu za obuku profesionalnih ubica, bile su pronađene i fotografije rahmetli prof. dr Nijaza Durakovića, koji je tada bio šef opozicionoh SDP-a, i akademika Muhameda Filipovića. Umjesto da šute, ovi u “pokušaju” misle da je zaboravljena njihova sramna prošlost. Još gore, Alispahić na sve načine pokušava da ovlada vojnom, odnosno namjenskom industrijom u Federaciji BiH. Kada se znaju njegove ratne iranske i druge veze, uopće ne čudi da i on na sve načine pokušava da pomogne radikalnom Šefiku Džaferoviću i njegovoj historijski sramnoj podršci da ovom zemljom nesmetano šetaju hiljade neidentificiranih ljudi. Koji uz to, tuku policiju, narod, čak i balerinu usred Sarajeva. Znam da ih bole “pakistanski problem” i respirarorska pljačka, ali nemojte da oni meni objašnjavaju zbog čega sam dao ostavku. Pa, upravo zbog njih i sličnih, koji su mislili da ću biti ikebana i kišobran njihovog radikalizma. Dok je Šefik iz Zenice davao lažna državljanstva, Alispahić je bio njegov šef u Sarajevu. To je ta tajna veza između Džaferovića, člana Predsjedništva BiH, i Alispahića, čovjeka sa američke Crne liste.

A post shared by Fahrudin Radončić (@radoncicfahrudin) on

Kada se znaju njegove ratne iranske i druge veze, uopće ne čudi da i on na sve načine pokušava pomoći radikalnom Šefiku Džaferoviću i njegovoj povijesno sramnoj podršci da ovom zemljom nesmetano šetaju tisuće neidentificiranih ljudi, koji uz to tuku policiju, narod, čak i balerinu u Sarajevu. Znam da ih bole ‘pakistanski problem’ i respiratorska pljačka, ali nemojte da oni meni objašnjavaju zbog čega sam dao ostavku, naveo je Radončić, poručivši da je to učinio upravo zbog njih i sličnih koji su mislili da će biti ikebana i kišobran njihovog radikalizma.

Dok je Šefik davao lažna državljanstva iz Zenice, naglasio je Radončić, Alispahić je bio njegov šef u Sarajevu.

To je ta tajna veza između člana Predsjedništva Džaferovića i Alispahića, čovjeka s američke ‘crne liste’, naveo je Radončić, javila je Srna.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Svakka ti cast RADONCICU najposteniji politicar zato u brk sve kaze lopovima u politici i ekstremistima koji naseljavaju u Bi H isilovce tetoriste koji ugrozavaju sve oko sebe gdje se moze bez dokumenata doc nasilu uci u drzavu i ponasati se divljacki

  • Radoncic jedini normalan u BiH, bar je iskren. Ovi ostali samo da je zaradit putem vlasti. Radoncic je vec bogat covjek, njemu ne treba gubanje sa migrantima za pare, kao sto Covic s SDA radi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.