Radončić: Carina mora deblokirati opremu za smještaj ilegalnih migranata – Jabuka.tv

Radončić: Carina mora deblokirati opremu za smještaj ilegalnih migranata

Koordinacijsko tijelo BiH za zaštitu i spašavanje i Ministarstvo sigurnosti BiH traži da direktor Uprave za neizravno oporezivanje Miro Džakula poduzme mjere u roku odmah da njegov ured u Sarajevu deblokira sredstva i opremu Međunarodne organizacije IOM, kojim bi se hitno formiralo karantensko naselje za 1.000 ilegalnih migranata.

Time bi se i preostali migranti sklonili sa sarajevskih ulica.

Služba za poslove sa strancima BiH upoznala je Ministarstvo sigurnosti BiH da su im dežurni carinici u Sarajevu priopćili kako će robu koja čeka, cariniti tek prvi radni dan, u ponedjeljak.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, kao predsjednik Koordinacijskog tijela traži od svih državnih zaposlenika da zaborave vikende, slobodne dane i vikend odnos prema poslu, jer se radi o minutama važnim za javno zdravlje.

Ministar Radončić je čak i osobno zvao i čeka da mu se javi nadležni šef carinarnice. Ministarstvo sigurnosti BiH će koristiti javnost kao najvećeg saveznika kako bi prestala situacija u kojoj smo dovedeni da prvi čovjek Ministarstva i Koordinacijskog tijela BiH mora osobno zvati da bi pojedine institucije imale odgovoran odnos prema pandemiji, prenosi Klix.ba.

Zbog ovoga će Koordinacijsko tijelo tražiti do direktora UIO Mire Džakule da ispita situaciju, naredi puno funkcioniranje carine i vikendom, jer će ovakvih situacija da svi carinici moraju raditi vikendom, biti sve više.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.