Radončić: Afera “Respiratori” bit će istjerana do kraja

Ministar sigurnosti BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić gostovao je danas u emisiji ”Dan uživo” na N1 televiziji.

Komentirao je aktualnu aferu “Respiratori” i sramotni korona party.

Govorio je o situaciji s migrantima, ali i aktualnim političkim temama koje se tiču najavljenih lokalnih izbora, te i odnosa sa Strankom demokratske akcije.

Nije htio spekulirati što će se dogoditi u aferi “Respirator”.

Siguran sam da će ova afera biti istjerana do kraja. Naše pravosuđe, Tužiteljstvo i policijske agencije su potpuno neovisni. Važno je da istraga bude potpuno temeljita, da nema nikakve politizacije, nego da se svi koji vode predmet vode činjenicama. I ja sam apsolutno siguran da će to tako i biti. Prema onome što do sada vidimo, zaista se radi seriozno i ozbiljno, rekao je Radončić.

Na pitanje novinarke da komentira kako svi putevi u ovoj aferi vode prema Vladi FBiH, Radončić je rekao:

Zaista ne mogu ulaziti u to tko je i što radio. To je posao nadležnih organa. Kao ministru sigurnosti bitno mi je da, tko god bude upleten u ovu aferu, snosi zakonske posljedice.

On je kazao da se sada pokazuje opravdanim njegov potez da izađe iz Koordinacijskog tijela, na čijem je čelu bio.

Znamo u kakvom korumpiranom društvu živimo i tada sam rekao da ne želim imati doticaja s donacijama. Tko god je tada spekulirao da sam ja pobjegao, da sam kukavica, jasno je da sam na vrijeme shvatio u kakvoj zemlji živimo. I nisam htio imati, makar na indirektan način, posla s tim, kazao je Radončić.

On je izrazio uvjerenje da će Ministarstvo sigurnosti BiH i novi tim na čelu Tužiteljstva aferu “Respiratori” dovesti do kraja.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.