Radnici Hotela “Ero” u iščekivanju Novalića

Dvadesetak bivših radnika Hotela “Ero” okupilo se u petak pred zgradom federalnih institucija u Mostaru, gdje zasjeda Vlada Federacije BiH, s namjerom da o svojim problemima porazgovaraju s federalnim premijerom Fadilom Novalićem.

Međutim, kako su radnici kazali novinarima, nisu uspjeli vidjeti Novalića koji je, prema svemu sudeći, ranije ušao u zgradu.

Novost je to što nam je Novalićeva tajnica rekla da je Vlada upoznata s našim problemom, a raniji odgovori su uvijek bili da su nas upućivali na niže razine vlasti. U ovom slučaju i to smatramo nekim pozitivnim pomakom, kazala je predsjednica Sindikata zaposlenika hotela “Ero” Mira Mandić.

Sindikat traži rješavanje statusa za 62 djelatnika Hotela “Ero”, koji je s radom prestao prošle godine, a kojima doprinosi nisu uplaćivani u posljednje četiri godine, zbog čega ne mogu ostvariti pravo na mirovinu niti otići na zavod za zapošljavanje.

Radnici od federalnih vlasti traže da se uključe u rješavanje njihova statusa. Federalni premijer Fadil Novalić ranije je izjavio kako se radi o problemu Grada Mostara i HNŽ-a te kako se rješenje mora naći na toj razini.

(Fena)


2 komentara

  • I sad se narod cudi zasto je hotel propao. Pogledajte malo osoblje koje je u njemu radilo. On bi od vas odstetu trebao trzit jer ste ga unistili. Kafa i ona seljacka ne moze on mene malo platit koliko mogu ja malo radit. Neljubazni osorni ukrast bolovanje i pitate se zasto je hotel propao. Joooooooooj

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.