Radimir Čačić podnio ostavku i mora u zatvor

Izražavam duboko žaljenje zbog užasne nesreće u Mađarskoj koja je pogodila obitelj stradalih, ali nije ostavila ni male posljedice na mene i moju obitelj. Stav mi je oduvijek bio jasan. Ako razina nehata bude da zasluži bezuvjetnu presudu, snositi ću konzekvence. Svjestan sam odgovornosti prema građanima, državi, strateškim partnerima i premijeru“, rekao je Čačić na izvanrednoj konferenciji za novinare, zahvalio se premijeru Milanoviću na podršci i podnio neopozivu ostavku na sve funkcije.

Jako mi je žao zbog ovoga, zbog nesreće i zbog pogibije dvoje ljudi, rekao je hrvatski premijer Zoran Milanović.

Čačić je u učinio ono što je rekao da će učiniti. Nedostajat će u vladi. Bio je meta svih napada, kriv za sve. Uživao je u toj ulozi. Rezultati govore za njega, oni se neće vidjeti, ali će ih biti, istakno je Milanović.

Čačić na odsluženje kazne mora ići u roku od 2 mjeseca. Prema sporazumu Hrvatske i Mađarske kaznu može služiti i u Hrvatskoj, a mora odslužiti polovinu kazne prije nego što može biti pušten na uvjetnu slobodu.

Županijski sud u mađarskom Kapošvaru osudio je prvog potpredsjednika hrvatske vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića na godinu dana i deset mjeseci zatvora.

Prema mađarskoj novinskoj agenciji sud je djelomično izmijenio odluku nižeg suda ispuštajući odredbu o trogodišnjem roku kušnje te ukinuo preliminarnu odluku o oslobađanju.

Britanska agencija Reuters izvještava, pozivajući se na Čačićeva odvjetnika, da je Čačić osuđen na 22 mjeseca zatvora zbog svoje uloge u prometnoj nesreći.

Reuters navodi i da se na ovu odluku ne može žaliti i da Čačić mora početi služiti kaznu unutar jednog do dva mjeseca.

Nepravomoćnom presudom Čačić je 29. lipnja osuđen na 22 mjeseca uvjetno s rokom kušnje od tri godine zbog prometne nesreće koja se 8. siječnja 2010. godine dogodila u Mađarskoj a u kojoj su poginule dvije osobe.

Čačić nije bio na sudu u Kapošvaru.

(Bljesak.info)6 komentara

 • Čačić neće ići u zatvor,to će oni ispeglati.Njega mi je osobno žao,jer sigurno nije namjerno udario ljude,ali za Hrvatsku bi bilo bolje da se povuče iz puno razloga.

 • Neće on u zatvor javili u 10 sati,jer u Hr će se ponovno mu suditi i kazna može biti ista,manja ili uvjetna, životi su izgubljeni,ali nemojmo suditi nije na nama,Svi smo za volanom i ne daj Bože da se ikom desi a o drugom reče Periša.

 • Nema mjesta osveti.Meni je žao,jer nije namjerno skrivio nesreću !
  I Čačić je samo čovjek !!
  A,da nije prebahat,to jeste !!
  Ali,vidite li kako se svakom stane na kraj ??
  Zato Vi.dragi,naši,domaći političari,usporite malo sa svojom bahatošću,da vam se ne obije o glavu!!!!

 • Bravo Martina,sve što si napisala stoji.Čačić našim političarima može biti primjer što se tiče infrastrukturnih projekata,kao što je autocesta i sada je dogovorio posao sa Katarom .Žao mi ga je jer ga je nesreća sigurno pogodila, ali pokazuje se da smo pred zakonom svi jednaki i da nema nedodirljivih.Tu Hrvatska može biti primjer BiH.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.