Rađa se nogometna Jugoslavija: Hrvatskoj grandiozan stadion

Jeste li za osnivanje nove jugoslavenske nogometne lige? I javnost i nogometni djelatnici na ovo pitanje već godinama nude isti odgovor: ‘Još je prerano.’ Međutim, po nekim spekulacijama, dogovor je blizu, a već se nagađa i o datumu kad bi Dinamo i Hajduk opet mogli put Beograda, Sarajeva…

Nove bi europske integracije na naše prostore mogle donijeti stari nogometni štih i dašak – Jugoslavije. Po pisanju Globusa, na tajnom sastanku UEFA-e u Budvi ove godine razgovaralo se o osnivanju regionalne lige sa 16 klubova iz osam država s područja bivše Jugoslavije. U igri su klubovi iz Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Makedonije i Crne Gore (te navodno iz Mađarske i Bugarske), a natjecanje bi trebalo početi u proljeće 2015. godine, piše ovaj tjednik.

Sastanak predstavnika nogometnih saveza s područja bivše Jugoslavije u Budvi je organizirala sama UEFA, ovoga rujna, a hrvatsku su predstavljali Davor Šuker i pouzdanik Zdravka MamićaDamir Vrbanović, inače dopredsjednik UEFA-ine Komisije za natjecanje.

Nogometno-fudbalska alijansa navodno je raspravljala i o ‘prijedlogu novog formata odigravanja Europskog prvenstva po kojem bi domaćin bila čitava Europa, dok bi se utakmice igrale u različitim europskim gradovima’.

“Taj će format, po svemu sudeći, zaživjeti u praksi već 2020. (nakon Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj, koje je na rasporedu 2016.), a za Hrvatsku je interesantan i utoliko što će se u njoj, kao jedan od preduvjeta sudjelovanja naše zemlje na tom natjecanju, morati izgraditi moderan i velik nacionalni stadion minimalnog kapaciteta od 50.000 sjedećih mjesta”, piše Globus, a prenosi Sportski.net.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

  • Čuj “jugoslavenska nogometna liga”, a odgovor “još je rano”!!!!!!!!!!!!!!!! Kakva Jugoslavenska liga, Jugoslavija je davno krepala!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Može biti samo “regionalna liga”, e onda za nju možda može biti rano!

  • pisze:Znakomite zdjęcia. Chiny to świetne miejsce, żeby wyakzać się swoją twf3rczością. Widać, że każdy album powstał z ogromną precyzją i ma osobną historię. Z przyjemnością się je przegląda.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.