Rad na crno u Hrvatskoj: Protjerano 295 državljana BiH

Varenje Radnik

Ljetna sezona privlači tisuće sezonskih radnika u Hrvatsku, koji dolaze iz Bosne i Hercegovine, ali i drugih susjednih zemalja.

No, najveći broj tih radnika radi bez dozvole. Iz Ministarstva unutarnjih poslova Hrvatske potvrdili su za bh. novinsku agenciju Patria kako je u 2014. godini iz Hrvatske protjerano čak 295 državljana BiH, koji su radili nacrno, najčešće kao građevinari ili ugostitelji.

Za sezonsko zapošljavanje u 2014. godini državljanima Bosne i Hercegovine izdano je tek devet dozvola za boravak i rad u Hrvatskoj. Ukoliko vas u hrvatskoj zateknu bez radne dozvole možete platiti kaznu od 500 do 5.000 kuna, što je od oko 130 do oko 1.275 KM.

Ukoliko osim radne dozvole stranci nemaju ni boravišnu dozvolu mogu biti kažnjeni novčanom kaznom u iznosu od 7.000 do 10.000 kuna, odnosno i do 2.550 KM, a za prekršaj strancu se može izreći i mjera protjerivanja.

(Patria)


2 komentara

  • GRADONAČELNIČE ŠTO DA IDEMO U HRVATSKU RADITI DAJ NAM POMOZITE DA NAM VODU PUSTE U KANALE ZA BLATO I NE INAČE SVE ŠTO SMO URADILI POSADILI ĆE PROPASTI I ETO NEBI MORALI IĆI TAMO RADITI UKOLIKO NAM NEPUSTE VODU U NAJKRAĆEM ROKU I NASATANU ŠTETE KOJE BI JAKO PUNO IZNOSILE TADA BI TRAŽILI DA SE PROGLASI ELEMENTARNA NEPOGODA TUŽILI ONE KOJI SU TO PROUZROČILI I NAPLATILI ŠTETU ZATO VAS JOŠ JEDANPUT MOLIMO DA UČINITE ŠTO JE U VAŠOJ MOĆI DA DO TOGA NE DOĐE I NAČE VAS DRŽIMO ZA JEDNOG OZBILJNOG I PAMETNOG GOSPODINA PA VAM SE ZATO I OBRAĆAMO UNAPRIJED ZAHVALNI

    • Otiđi čovječe i reci mu to. Pa ti mu plaću daješ ako plaćaš porez. Treba i ovdje napisat, u redu, ali ako ti je to tako bitno potrudi se malo više a ne kasnije kukat dok ti život prolazi a ti još nisi hrabrosti skupio za jedan obični sastanak.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.