Puzigaća: Zakon o izbornim jedinicama štetan po vitalni nacionalni interes Hrvata

Drago Puzigaća

Dopredsjedavajući Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Drago Puzigaća ocijenio je u četvrtak da je Prijedlog zakona o izbornim jedinicama destruktivan po vitalni nacionalni interes hrvatskog naroda.

Puzigaća je to izjavio navodeći da smatra da “ovo pitanje spada u nacionalni interes jednog naroda“.

Smatram da je potrebno postići konsenzus. Tko smatra drugačije, imaju glasanje u Domu naroda. Ako klubovi izglasaju dvotrećinski, to pitanje je riješeno, ide na Ustavni sud i zna se epilog, rekao je Puzigaća.

Komentirajući činjenicu da će Klub Srba na redovnoj sjednici 26. srpnja pokrenuti pitanje njegove smjene rekao je da je to “njihovo legitimno pravo”, poručujući da “rade što god hoće”.

Ćosić za Jabuka.tv: Destrukcija i drskost bošnjačkih stranaka je neshvatljiva

Ovaj predloženi zakon trebao je biti razmatran na izvanrednoj sjednici Doma naroda Federalnog parlamenta, koja do sada nije počela.

Predlagači zakona, poslanički klubovi Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost BiH, Demokratske fronte, Socijaldemokratske partije BiH i delegat u Domu naroda Predrag Kojović smatraju da zakon ima ustavnu osnovu i da će otkloniti blokade koje su se i dosad pojavljivale u konstituiranju Doma naroda Parlamenta BiH.

Zakon je usvojen u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

(Fena)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.