Putin stigao u Beograd, iz Vojvodine poručuju: “Go home”

U beogradsku zračnu luku nešto iza 13 sati sletio je zrakoplov s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, koji je došao u posjet Srbiji.

Zajedno s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, Putin se uputio na Groblje osloboditelja Beograda, gdje će položiti vijence u čast poginulih ruskih vojnika. Potom će uslijediti svečani doček i službeni razgovori, u sklopu kojih će srpska i ruska delegacija potpisati više od 20 sporazuma vrijednih više stotina milijuna eura.

Nakon toga, Putin će u Vučićevoj rezidenciji srpskom predsjedniku uručiti orden Aleksandra Nevskog, a potom će predsjednici obići Hram svetoga Save.

Putina će u Beogradu štititi više od 4.000 policajaca, a pomoć će im pružiti oko 250 pripadnika ruskih sigurnosnih snaga.

Mjere osiguranja su maksimalne: Putina od ulaska u srpski zračni prostor prate avioni MIG-29, cijela ruta kretanja je pomno osigurana, a na skupu kod Hrama svetog Save očekuju se deseci tisuća simpatizera Vučića i Putina.

Kao kuriozitet, srpski i ruski mediji prenose kako će Vučić Putinu darovati štene šarplaninca po imenu Paša.

Atmosfera je zanimljiva i izvan Beograda: dok su srpske enklave na Kosovu oblijepljene plakatima dobrodošlice za Putina, Liga socijaldemokrata Vojvodine na području sjeverne srpske pokrajine postavila je transparente “Putin go home“.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.