Putin je spreman u Bjelorusiju poslati policiju da pomogne Lukašenku – Jabuka.tv

Putin je spreman u Bjelorusiju poslati policiju da pomogne Lukašenku

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je da je osnovao rezervne policijske snage koje bi mogle priteći u pomoć bjeloruskom predsjedniku Aleksandru Lukašenku ako neredi u toj zemlji izmaknu kontroli, prenosi Interfax.

Putin je rekao da Rusija za sada ne vidi potrebu da pošalje svoje snage u Bjelorusiju zbog političke krize koja je nastala nakon predsjedničkih izbora 9. kolovoza. Moskva smatra da se situacija vraća u normalu, prenijela je RIA.

Bivša sovjetska republika utonula je u kaos nakon izbora za koje oporba tvrdi da su namješteni kako bi Lukašenko i dalje ostao na vlasti, nakon punih 26 godina.

Snage sigurnosti pretukle su prosvjednike na ulici i pritvorile ih na tisuće ne bi li ugušile masovne prosvjede i štrajkove. Lukašenko niječe da je namjestio izbore.

Naravno da imamo neke obveze prema Bjelorusiji i Lukašenko je postavio pitanje hoćemo li pružiti potrebnu pomoć, rekao je Putin.

Rekao sam mu da će Rusija ispuniti sve svoje obveze. Aleksandar Grigorivič (Lukašenko) zatražio me je da osnujem rezervne policijske snage i to sam učinio. Ali dogovorili smo se da će ih se koristiti samo ako situacija izmakne kontroli.

(Hina)


5 komentara

    • Zna diktator pomoć diktatoru, i samo sličnim sebi. Zna on da je on idući. Kad Putin padne, jedno 10 godina poslije, Rusija će procvjetati. Gledam ove u Bijelorusiji, malo pogledaš odjeću haha pa to sve izgleda kao da je stalo tamo krajem 80ih… teksasne jakne i to..žene im liče kao naše tamo prije rata. Jadna li naroda kada je samo jedan egoist na vrhu…

  • Naravno da treba pomoć mlađem bratu ,ta neće Putin dozvoliti da mu zlo dođe na prag ,mislim na merkelicu i i čmar macron ,dva su najveća zla za kršćanski puk

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.