Putem humanitarnih telefona HT Eroneta u prošloj godini prikupljeno rekordnih 255.000,00 KM

Putem humanitarnih telefona HT Eroneta u prošloj godini prikupljeno rekordnih 255.000,00 KM

U prošloj 2013. godini putem humanitarnih telefona HT Eroneta prikupljeno je za akcije različitih namjena rekordnih 255.000,00 KM. U usporedi s tim 2012. godine prikupljeno je 82.000,00 KM.

Broj zahtjeva za ovom vrstom pomoći ostao je gotovo isti kao i ranijih godina, 61 akcija, dok se odaziv korisnika znatno povećao.

„Najveći broj akcija i dalje se pokreće za liječenje teško oboljelih pojedinaca, zatim za različite potrebe socijalno ugroženog stanovništva i onih koje su zadesile različite nesreće. Akcije pokrenute za liječenje oboljelih, pogotovo djece i mladih ljudi, izazivaju najveću osjetljivost korisnika“, ističe Ana Milić iz Odjela za korporativne komunikacije HT Eroneta dodajući kako se u svega 24 sata od primitka zahtjeva za aktivaciju broja humanitarni broj pusti u promet.

Najviše sredstava u 2013. prikupila je Udruga Otvorena mreža iz Sarajeva putem jedinstvenog broja 42.514,00 KM, zatim Udruga oboljelih od limfoma i leukemije Zagrljaj iz Mostara 36.032,00 KM u akciji Pomozimo malom Petru te Crveni križ iz Orašja za akciju Pomozimo maloj Gloriji Arlović 16.410,00 KM.

„Uz našu spremnost u HT Eronetu da konstantno podržavamo ovakve akcije, svakako važnu ulogu imaju i mediji, koji su jako zaslužni za širenje informacija o pokrenutim akcijama i u konačnici motiviranje korisnika za sudjelovanjem. Za humanitarne telefone bi se moglo reći da su specifičan pokretač za razvijanje kulture davanja u dobrotvorne svrhe, kojeg naši korisnici sve više prepoznaju. U tom lancu kojeg čine pojedinac koji treba određenu pomoć, organizator humanitarne akcije, mediji, korisnici i mi kao telekom operater koji pruža ovu uslugu, svatko na svoj način postaje dio nečeg dobrog i humanog.“, kazala je Milić.

(www.jabuka.tv)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.