Puštanjem balona obilježen Svjetski dan prijevremeno rođene djece u Mostaru – Jabuka.tv

Puštanjem balona obilježen Svjetski dan prijevremeno rođene djece u Mostaru

Povodom Svjetskog dana prijevremeno rođene djece, koji se obilježava 17. studenog, Udruga “Palčići” iz  Mostara obilježila je ovaj dan puštanjem balončića ispred Hrvatskog doma herceg Stjepan Kosače uz pomoć Narodne knjižnice HNŽ Mostar i članova čitateljskog kluba “Mudre sove”.

Cilj obilježavanja ovoga dana je edukacija javnosti i usmjeravanje pozornosti na problem prijevremenog rođenja, budući da je svjesnost o njemu i o problemima s kojima se roditelji susreću, vrlo niska.

Roditelji i stručno osoblje SKB Mostar žele pomoći let malenih anđela kako bi se mogli vinuti u životne visine. Riječ je o bebama koje su rođene prije vremena, malo su požurile da upoznaju svijet, ali s tom žurbom “ugrozile” svoj siguran i bezbrižnan let, priopćili su iz Udruge “Palčići”

Prijevremeno rođenom djecom se smatraju sva djeca rođena prije 37. tjedna trudnoće. Naime, 17. studenog, širom svijeta, organiziraju se aktivnosti koje imaju za cilj podizanje svijesti u javnosti o problemu prijevremenog rađanja.

Ljubičasta boja postala je simbol za obilježavanje ovog dana i predstavlja osjetljivost i izuzetnost. Jedan od ciljeva je svakako i razmjena iskustava roditelja i unaprjeđenje skrbi prijevremeno rođene djece.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.