Pusić: Dvije trećine Hrvata u BiH nije htjelo glasovati za Čovića

Zastupnica Vesna Pusić (Glas) rekla je tijekom rasprave u hrvatskom saboru o premijerovu izvješću da je iz rezultata izbora u BiH očito kako dvije trećine Hrvata s pravom glasa nije htjelo glasovati za Dragana Čovića i da je vrlo vjerojatno zbog toga izabran Željko Komšić.

Ako je nešto očito iz rezultata izbora u BiH, onda je to da dvije trećine Hrvata s pravom glasa nije htjelo glasovati za Dragana Čovića i da je vrlo vjerojatno, zbog zbog toga izabran Željko Komšić, izjavila je Pusić raspravljajući o premijerovu izvješću o sastancima Europskog vijeća i sastanku država članica europodručja održanih u lipnju i studenome.

U trenutku u kojem je Komšić izabran za člana Predsjedništva, onda je valjda u interesu Hrvatske i svih Hrvata u BiH da taj posao obavi što kvalitetnije i promovirajući interese Hrvata u BiH, rekla je Pusić, koja drži da je temeljni interes Hrvata u BiH da ta država uspije na putu prema članstvu u EU.

(www.jabuka.tv)


27 komentara

 • MI SMO HTJELI “TEBE” IDIOTE OD ZENE! STA SE VISE JAVLJAS I KOMENTARISES O DRUGIMA,AJDE MALO PRICAJ O SEBI ! NARAVNO DA NEMAS STO RECI ONDA LJIGAS PO DRUGIMA. NE BRANIM COVICA, AL KAD TEBE VIDI RIGA MI SE¨SEKTO JEDNA I JEHOVICE!

  7
  3
 • Jedina koja je rekla pravu istinu ali istina boli sad nam je ona kriva sto nam djeca odlaze .svi virujemo u boga a svi gledamo ako moremo ukrast ukrademo i na kraju svi smo katolici i vjernici sto ispada dasmo mi hrvati naj veci licemjeri

  6
  5
 • Kucka ostaje kucka. Po njenoj racunici protiv nje u RH- oj je vazda bilo 98 posto biraca. Sve finkcije je izmjenjala sa potporom komunisticki i udbaskih odmetnika od 4-5 posto. Nikada vise nije osvojila. Od kada se racuna procenaz psoba koji nisu izasli na izbore. Covic je dobio preko 80 posto glasova hvvatskih biraca. Zeljko Komsic nije dobio niti 1 posto glasova hrvata. To je realnost i stvarnost. Komsic je idiot jugosloven tko i pusicka, ateist, komunist i on sam ne zna sto je. Malo bosanac, malo jugosloven, malo hrvat malo bosnjak malo gradanin sa bosnjackim cipom u glavi… Uglavnom je on stetocina naj veca za BiH- nu, za suzivot i povjerenje… Ovo je masilje nad demokracijom i jednim konstitutivnim narodom…

  7
  3
 • Neradi se ovdje ko je koga htio ili ne ovdje se radi o pravu naroda na jednakopravnost i izbor svog predstavnika u predsjedništvo BiH a u ovdje to nije slučaj drugi su izabrali jednom narodu i to nije uredu Hrvati ubuduće nemaju potrebe glasovati za izbor predsjedništva a bošnjacie uvijek naći nekog seksu i tako imati dva člana predsjedništva zato uvide i Hrvati trebaju preusmjeriti glasove pa izabrati Bošnjacima koji je manje njima po volji

  2
  1
 • Koliko jada, neznanja i bijesa u komentarima. Nitko da sagleda cjelinu, pogotovu ovi iz kradeze partije jer njima istina najmanje odgovara. To nema veze sa ovim smećem od političarke BECHOM, koja mrzi jednako i RH i Hrvate u BiH. Da se razumijemo, niti Hrvati iz RH ne vole Hrvate iz BiH, pogotovu Hrvate Hercegovine, a koji su jedino glasačko tijelo druga Dragančeta Čovića Gage, ali pođimo redom: U FBiH ima 2.219.372 stanovnika od čega 1.562.372 Bošnjaka i 497.883 Hrvata. I jedna i druga brojka su napuhane i lažne i do 30% jer naroda nema. U FBiH ima 2.093.784 birača(po listama na stranicama CIK ih ima 2.044.493, pa mi nije jasno gdje je nestalo ovih 49.291 birač?). U mnogim muslimanskim mjestima je veći ili jedank broj birača kao i stanovnika, što je nemoguće, ali za CIK i Inzka i MZ je sve to OK?! U Velikoj Kladuši ima 6% više birača nego stankvnika koji su ionako napuhani, odn. uvećani za 20-30%? U Bihaću 2% više birača nego stanovnika, u B, Krupi isto, u Doboju 3% više birača nego stanovnika, u Tuzli 1% više birača nego stanovnika, Vogošća 1% više, Stari grad Sarajevo i Ilidža imaju isti broj stanovnika i birača, Novo Sarajevo 5% više birača nego stanovnika, dok Centar Sarajevo ima čak 8% više birača nego stanovnika. Pođimo sada u analizu nekih općina gdje Hrvati čine većinu pa vidimo da je broj birača u Š.Brijegu nekih 80% od broja stanovnika što nam sugerira da ova općina ima staro stanovništvo, Ljubuški u strukturi stanovništva ima 76% birača, Grude 75%, a Posušje koje je po populaciji najmlađa općina ima birača svega 67% u odnosu na broj stanovnika. Ispada da su muslimani čudo još neobjašnjeno u svemiru i treba pitati matematičata Inzka kako je ovo moguće. Polazeći od premise da u FBiH može biti cca 2/3 birača od ukupnog broja stanovnika, onda dolazimo do brojke od 2219220/3*2= 1500000max. 2100000-1500000=600000 birača viška po spiskovima? Nevjerojatan podatak da ima šestotina tisuća nepostojećih birača i to uglavnom po općinama sa apsolutnom muslimanskom većinom i dolazimo do zaključka da kod njih ne treba nitko izaći na izbore jer već imaju njih toliko da mogu unaprijed osigurati većinu za tri Komšića, a ne jednoga, od kojih svaki posebno može potući kandidata iz reda Hrvata koji se bira iz općina sa hrvatskom većinom. Nitko iz partije kradezea ne diže glas(avaz) protiv ovakvih lista, jer one i njima donekle odgovaraju u onim općinama i županijama gdje već vladaju zadnjih 30-ak godina, dok im apsolutno donose poraze na svim sotalim razinama. Neće lopov da raskrinka lopova jer i sam krade. Igrajte se sada brojkama i analizama i doći ćete i sami do zlonamjernih zaključaka “naše” i vaše BECHE.

  3
  1
 • Ne volim ni Pusićku ni Mesića, ali ono što oni pričaju, nije daleko od istine… Koliko nas zakoluta očima očima na spomen politike,HDZ-a i Dragana Čovića? Lako je lajat i pričat gluposti, ali zamisli koliko nas je izišlo na izbore a koliko nas je ostalo kod kuće, jer se ne nadamo ničemu boljemu? Samo niko javno ne iznosi brojku od 50% ljudi koji bi rado da nije Čović ni HDZ na vlasti…

  1
  1
 • Koliko “SEMINARA” si organizirala za kucku ,kao sto si i sama Bucevic? Djelite novac od seminara,a toliko obitelji se rastalo zbog vas,jer jedan bracni par posao za kuckom Bucevic,a drugi ne novac potrose za seminare,a u kuci ni mlijeka ni kruha nema se zasto kupit.Fui fui.

  1
  1
 • Vidim da se nitko ne osvrće na komentar” 15. studenoga 2018. u 12:20″, u vezi krivotvorenih biračkih spiskova po kojima nitko od muslimana nije umro od ’89 do danas. Zašto o tome šute velike ‘rvatine iz kradezea? Mi marginalci i stoka sitnog zuba smo svakako nebitni.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.