Pune ruke posla za širokobriješke vatrogasce: U sedam požara ozlijeđene dvije osobe

Prošla dva dana bila su burna za Vatrogasno društvo Široki Brijeg, a tog dana imali su čak sedam intervencija: u mjestu Trn dva puta, Vagan, Mokro, Brijeg, Knešpolje i Ljubotići.

”U jednom od spomenutih požara dvoje ljudi bilo je životno ugroženo te su završili u SKB Mostar. Još jednom upozoravamo građane da ne pale vatru na otvorenom, osobito ne bez nadzora,” izjavio je za Radio Široki Brijeg, zapovjednik Vatrogasnog društva Široki Brijeg, Srećko Hrkać.

”U utorak u 13.00 sati PU Široki Brijeg zaprimila je prijavu da je, u požaru u mjestu Ljubotići, tjelesne ozljede neutvrđenog stupnja zadobio 76-godišnji mještanin. Temeljem izvršenog očevida i obavljenih obavijesnih razgovora utvrđeno je da je 76-godišnji mještanin Ljubotića palio šiblje i korov u blizini obiteljske kuće, te je pao u vatru pri čemu je zadobio tjelesne ozljede. Unesrećeni je vozilom Hitne pomoći Doma zdravlja Široki Brijeg prevezen u SKB Mostar gdje je hospitaliziran,” navode iz MUP-a ŽZH.

Podsjećamo, u ponedjeljak navečer lokaliziran je i stavljen pod nadzor požar u mjestu Knešpolje gdje je gorio otpad u napuštenoj boksitnoj jami te su se čule eksplozije. Tada je iz Vatrogasnog društva Široki Brijeg za portal Jabuka.tv potvrđeno da se radi o eksplozijama odbačenog streljiva, no sljedeće dana iz Uprave policije MUP-a ŽZH za portal Jabuka.tv izjavili su da će se očevid izvršiti tek nakon što se vatra u potpunosti ugasi te da se ne zna što je uzrok eksplozijama.

U utorak u poslijepodnevnim satima u mjestu Vagan izbio je novi požar, o čemu je portal Jabuka.tv prvi izvjestio, gdje je vatra u polju izmaknula kontroli te zahvatila obližnje odlagalište krutog otpada. Brzom intervencijom vatrogasaca požar je ugašen.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.