Puljić i Kavazović pozvali na smanjivanje napetosti

U prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu u petak su razgovarali vrhbosanski nadbiskup metropolit i predsjednik Biskupske konferencije BiH kardinal Vinko Puljić i reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović, koji su tom prilikom pozvali domaće i međunarodne dužnosnike na dijalog i smanjivanje napetosti.

U srdačnom i otvorenom razgovoru dvojica vjerskih poglavara u BiH razgovarali su o odnosima Katoličke Crkve i Islamske zajednice za koju su utvrdili kako je izuzetno dobra te su izrazili nadu da će takva ostati i u budućnosti.

Vrhbosanski nadbiskup informirao je reisu-l-ulemu o radu Prve sinode čija su zasjedanja u tijeku te mu zahvalio što je bio nazočan na njezinom otvorenju.

Također su se dotaknuli aktualne situacije u zemlji koju su ocijenili složenom u političkom i sigurnosnom pogledu, koja se dodatno komplicira u opasnom smjeru čiji se ishod ne može predvidjeti.

Pozvali su domaće i međunarodne dužnosnike na dijalog i smanjivanje napetosti koja nikome u zemlji, nedavno izašloj iz rata, ne koristi te može samo još više doprijeniti i onako velikom iseljavanju stanovništva svih vjera i nacija iz Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Vrhbosanske nadbiskupije.

Osobito su istaknuli potrebu prestanka huškačkog rječnika te stvaranja ozračja poštivanja i pomirenja među svima te uvažavanja prava svakoga čovjeka poštujući njegov identitet u procesu stvaranja društva jednakih prava.

Napomenuli su kako je svaki dijalog, samim tim i politički, uvijek dobrodošao te kako je poželjan da bi se u demokratskim uvjetima rješavala nagomilana pitanja, navedeno je u priopćenju.

(www.jabuka.tv/Foto: Vrhbosanska nadbiskupija)13 komentara

 • Kavazovic je radikalniji u izjavama od Bakira. On je zauzeo i politicko djelovanje vec godina i ima huskacku politiku. Ide na teren politicara i zajedno sa bivsim reisom Cericem usloznjava i onako kosu medunacionalnu situaciju, odnose u BiH… Vidite njegove izjave zadnjih 4-4 god i izjave Kardinala Puljica…

  • Tako nekako.
   Jos im treba Instagram otvorit da i tamo sire poruke mira, oni bi pozornosti a narod zaboli cosa, nisu vremena ko sto su nekad bila da se narod impresionira tako lako, pogotovo u ovo doba Corona fasizma gdje Su se vodeci pokazali najslabijim, al nista novo

 • Ma hajde i vas dva ne prdite.
  Političari su postigli cilj: evo smirit ćemo stanje…neće se pucati….smanjili smo tenzije!
  I narod opet ko mutav glasa za iste “mutikaše”

 • nije do nas. nismo mi problem. oni petljaju. dosao je tu, oteo je i bahati se. gdje je tu covjek, gdje je tu vjera. to se radi posteno, kaze se ovo nije nase. zasto da mi imamo vlast, zasto da zajebajemo ljude. mi smo i sumljive povijesti. Bosna pripada Hrvatima mi smo nesto drugo. to nije nase.- a ne petljaju, bahate se rade nepavde i zale se. i traze jos paznju. svijet napreduje, a Puljic dolazi da smiri tenzije. rigotina u sred Sarajeva je hrvatska u godini 2021. pricaju o postenju. ako je to covjek ja sam krokodil.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.