Prvo sam zanijemio, pa vidio kako mi se krv slijeva niz cijelo tijelo

– Bilo je strašno kada je odjeknula ta eksplozija. U prvi trenutak u glavi mi je bila totalna buka, ali sam ipak ostao na nogama i odmah vidio i osjetio kako mi se krv slijeva niz cijelo tijelo – govori nam teško povrijeđeni mladi čapljinski vatrogasac Branimir Luburić (21) u svom domu u čapljinskom naselju Modrič gdje se oporavlja od teških i brojnih ozljeda zadobivenih noć prije u intervenciji gašenja požara u naselju Zvirovići, uz cestu Čapljina – Međugorje, piše Večernji list.

Bomba na odlagalištu

Nije stradao od vatre već od eksplozije ručne bombe koju je neka nesavjesna osoba ostavila na divljoj deponiji otpada na ulazu u Zviroviće iz pravca Čapljine, uza samu cestu Čapljina – Međugorje. Kada su ugasili vatru na lokalitetu oko deponije a i na samoj deponiji četvorica pripadnika protupožarne vatrogasne postrojbe Čapljina krenuli su u završni pregled opožarenog područja kako bi se uvjerili da više nema opasnosti od izbijanja vatre. I kada su prolazili pokraj te deponije odjednom se začula snažna eksplozija u kojoj je najviše stradao mladi vatrogasac Branimir Luburić. Zadobio je više od deset ozljeda po cijelom tijelu, od potkoljenice, nadkoljenice, grudnog koša, ramena, butine, nadlaktice, šake i prstiju. – Srećom, samo mi je glava ostala čitava i na njoj nemam niti jednu ozljedu. Eksplodiralo je ispred mene na jedan metar i da sam možda bio koji korak iza vjerojatno bi me geleri pogodili i u glavu. E, tada pitaj Boga što bi bilo – govori nam unatoč ozljedama opet dobro raspoloženi mladi vatrogasac koji je postao žrtva nesavjesnih građana koji bombe ostavljaju na deponiji i na mjestu kuda prolaze djeca i građani.

Ukućani još u šoku

– I ranije smo tuda prolazili i gasili vatru, i ove i prošle godine. Čak smo se nedavno na tom istom mjestu i odmarali. Tada nismo stradali od bombi koju je netko očito u međuvremenu odbacio na deponiju – govori nam Branimir Luburić dok pokazuje brojne ozljede po svom mladom tijelu.

Otac, brat i sestra samo nijemo promatraju i još uvijek se nalaze u šoku, ali ipak se zahvaljuju Bogu što njihov Branimir nije zadobio ozljede glave koje bi u ovom slučaju zasigurno bile i smrtonosne s obzirom da je doslovce ispred njega eksplodirala odbačena ubojita ručna bomba, piše Večernji list.

(www.jabuka.tv)3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.