Prvi slučaj zaraze koronavirusom u Crnoj Gori nakon 42 dana stigao iz BiH

Crnogorski Institut za javno zdravlje u nedjelju je potvrdio novi slučaj zaraze koronavirusom, prvi nakon 42 dana uzastopce kako su svi testirani građani bili negativni.

Radi se, kako je priopćeno o osobi koja je prethodnog tjedna boravila u Bosni i Hercegovini, a čiji su kontakti po povratku u Crnu Goru bili minilmalni.

Oboljeli je iz preventivnih razloga i na vlastito inzistiranje boravio u samoizolaciji gdje se i trenutno nalazi. Epidemiološko istraživanje je u tijeku, a inicijalni podaci ukazuju da je broj kontakata minimalan, priopćeno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Crna Gora je početkom lipnja proglasila kraj epidemije koronavirusa na svojom teritoriju nakon što 28 dana uzastopce, odnosno dva inkubacijska razdoblja nije zabilježen novi slučaj obolijevan. Prethodno je ta zemlja je postala prva država u Europi koja bez aktivnih slučajeva zaraze Covidom-19.

Od tada je Crna Gora otvorila granice za 130 zemalja u kojima je stopa obolijevanja manja od 25 na 100.000 stanovnika te je ukinula većinu mjera koje su donijete kako bi se spriječilo širenje koronavirusa.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Jel sa 100% sigurnoscu stigao iz BiH… Eto Znate odakle je stigao…Pic..vam mate… stigao nam je svima iz Kine…

    • Stigao je iz Republike srpske. Mamlazi ,dok smo mi mjesec dana trpili da se ovo makne oni su se druškali i širili virus.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.