Prvi “singl-brak”: Oženio samog sebe

Jedan 40-godišnji Talijan, iz mjesta Sant’Antonio Abate, oženio je sam sebe, želeći da se usprotivi marginalizaciji koju u društvu doživljavaju singl osobe.

Nello Ruggiero rekao je sebi „da“ na proslavi koju je također sam sebi organizirao. Na ovoj neobičnoj svadbi nije bilo mlade – a Nello je poručio i da misli da nikada neće voljeti nikoga drugog više nego sebe, prenosi N1.

„Što više, voljeti samog sebe je najljepša stvar koja se može dogoditi ljudskom biću, samo tako se može postići unutarnji mir“, kazao je mladoženja.

Vjenčanje je prenosio tv show „Šef proslava“, ali ovaj Talijan objasnio je da bi se oženio sobom i bez kamera.

„Prije svega zbog mojih roditelja, koji su stari. Jedini sam bio neženja od petoro braće i sestara, htio sam da ih uvjerim da se osjećam dobro ovako“, kazao je.

Rekao je i da su njegovi roditelji „svadbu“ odlično prihvatili, prenijela je Repubblica.

Mladoženja je stigao na vjenčanje na bijelom konju, a gosti koji su ga čekali, mislili su da će zapravo proslaviti njegov 40. rođendan – umjesto toga našli su se na ovom neobičnom vjenčanju.

Kumovi su bili bratići, a nije izostao ni bračni prsten.

„Živimo u društvu koje marginalizuje one koji su singl i u 40-tim godinama života. Htio sam da pošaljem poruku, koja je očigledno dobro prihvaćena: mnogi su me kasnije zvali da kažu da i oni žele da se vjenčaju sami sa sobom, kao i ja. Čak i oni koji su već u braku“, kazao je Nello.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.