Prvi rezultati istrage: Isključujena mogućnost podmetanja požara u mostarskom Bingu

Očevid na mjestu izgorjeloga tržnoga centra Bingo u Mostaru započeo je u ponedjeljak u 9 sati, a nastavit će se i u utorak. Prema prvim preliminarnim rezultatima istrage, istražitelji isključuju mogućnost o podmetanju požara pa je istraga usmjerena na mogući ljudski čimbenik, odnosno nepažnju, kao i isto tako mogući kvar na električnim instalacijama u skladištu, gdje je i bilo žarište, neslužbeno su potvrdili za Pogled.ba iz Tužiteljstva HNŽ-a.

Kako su pojasnili, razlog onako brzoga širenja vatre na čitav objekt veličine od gotovo 3.000 kvadratnih metara leži u činjenici da se radilo o lako zapaljivim stvarima, a vatra se munjevitom brzinom širila preko panela i pregradnih zidova ispunjenih pur pjenom koja gori “brže od benzina”. Tako se sve i našlo u plamenu u samo pola sata

Inače, mjesto požara su jutros obišli i ravnatelj MUP-a HNŽ, Ilija Lasić, i glavni županijski tužitelj Zdenko Kovač.

Koliko će trajati očevid, još uvijek nije poznato. Detaljan očevid otkrit će razloge požara, kao i štetu koja je nanesena. Angažirani su i bageristi, a sve kako bi se što prije došlo do konačnih rezultata.

Podsjetimo, iz Civilne zaštite HNŽ-a priopćili su kako je profesionalna vatrogasna brigada na mjesto požarišta, gdje se još dimi, uspostavila dežurstvo jer u ruševinama Binga i dalje postoji mogućnost vatrogasnih intervencija, a i bojazan od pucanja plinskih boca. Sudeći prema najavama, jedina je dobra vijest da radnici neće ostati bez posla.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.