Prvi put u povijesti papa će nazočiti summitu G7

Papa Franjo prisustvovat će ovogodišnjem summitu čelnika G7 na kojem će se raspravljati o izazovima koje donosi umjetna inteligencija (AI), rekla je u petak talijanska premijerka Giorgia Meloni.

Papa je ove godine upozorio na opasnosti umjetne inteligencije i obnovio poziv na svjetske propise kako bi se ona iskoristila za opće dobro.

Sastanak G7 održava se u južnotalijanskoj regiji Puglia od 13. do 15. lipnja i okuplja čelnike Sjedinjenih Država, Njemačke, Britanije, Francuske, Italije, Kanade i Japana, kao i nekoliko posebno pozvanih gostiju.

Ovo je prvi put u povijesti da će papa sudjelovati u radu G7, rekla je Meloni u videoporuci.

Rekla je da će se pridružiti sesiji posvećenoj umjetnoj inteligenciji, nazvavši je jednim od “najvećih antropoloških izazova našeg vremena”.

Uvjerena sam da će prisutnost Njegove Svetosti dati odlučujući doprinos izradi etičkog i kulturnog regulatornog okvira za umjetnu inteligenciju, rekla je Meloni, prenosi Reuters.

Papa Franjo: Svaki dan se molim za Izrael i Palestinu

(www.jabuka.tv | Foto: IPA/Pixsell)

15 komentara

  • Prije summita film Stanley Kubrick.a, “Odiseja u svemiru 2001” 🤠
    A dzaba najveca inteligencija, ako nemas srca, najbolje i jedno i drugo, al ko ce to sve sastavit 😁
    Mali Princ kaze: “samo srcem vidimo dobro”

  • Pa, njihov je suigrac. Nista cudno. Oni trebaju njegov sotonski blagoslov, za unistenje covicanstva. Jedino im je bila ostala Katolicka Crkva kao prepreka, koja glasi: “Ja sam put, istina, i zivot”. Sa ovim “Papom” se toga netrebaju vise plasiti, jer je institucija Vatikan totalno unistena i postala stranputica rogatog. Vatikan je sada Klaus Schwabov zemaljski globalisticki NGO, sa svetim Petrom i pogotovo viru u Gospodina Isusa Krista to vise nema blage veze.

  • zato je tu Rusija, lipo piše u Otkrivenju;ZVIJER IMAŠE OSAM GLAVA I JEDNA OTPADE OD NJE..ZNAČI, OSTA IH SEDAM..Pametnom dosta, ostalima šipak…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.