Papa Franjo: Svaki dan se molim za Izrael i Palestinu

Poglavar Rimokatoličke crkve i Vatikana papa Franjo izjavio je da sa zabrinutošću prati situaciju na Bliskom istoku i pozvao je na dijalog i diplomaciju u rješavanju krize.

Sa zabrinutošću i bolom nastavljam pratiti situaciju na Bliskom istoku, rekao je Papa Franjo u redovnom nedjeljnom obraćanju vjernicima na Trgu svetog Petra u Vatikanu, javlja Anadolija.

Papa je poručio da se ne treba predavati ratovima i logici traženja prava, već da je neophodno da prevladaju dijalog i diplomacija. Dodao je da to može dati dobre rezultate.

Molim se svaki dan za mir u Palestini i Izraelu i nadam se da će ova dva naroda uskoro okončati patnju, rekao je Papa.

Papa Franjo je rekao da se moli i za Ukrajinu.

(Fena | Foto: AP/Gregorio Borgia)

9 komentara

  • Netreba molitva nego sankcije protiv izraela. Ovo štose dešava pokazuje svu licemjernost svijeta , srebrenica je genocid a palestina nije. Hrvatska je tužena za prekomjerno granatiranje u gazi toga nema.

  • bravo papa Franjo, najbolji papa..ovo zlo što komentira ovdje i njega blagoslovi i izmoli za njega koju krunicu neće li providiti i progledati…PS_ ja od pamtivjeka tvrdim da nas hercegovce ne mrze bez razloga SVI , ne valjamo i gotovo, čast izuzetcima, al ne valjamo (ko govori protiv pape on je jad i kukavica, luciferov podanik, antikrist, pa kakav god papa bio)

  • Za 7.39
    Hajde ti izmoli krunicu za sebe a ne kenjaj kvake tu.
    Ne brini ti o drugima ,o hercegovcima, mržnji itd.Dao si sebi ulogu mentora i suca a nos si ne znaš useknuti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.