Prvi izliječeni od koronavirusa u BiH: Bilo me strah da sam nekome prenio virus – Jabuka.tv

Prvi izliječeni od koronavirusa u BiH: Bilo me strah da sam nekome prenio virus

Prva osoba izliječena od koronavirusa progovorila je o svom traumatičnom iskustvu. Radi se o prvom slučaju virusa zabilježenom u Bosni i Hercegovini.

Prvi slučaj korona virusa zabilježen je u Banjoj Luci početkom ožujka, a nakon dva tedna potvrđeno je da je to žarište širenja virusa tzv. nulti klaster ugašen, a prvi oboljeli pacijent izliječen.

U razgovoru za Glas Amerike on objašnjava kako je zloglasni virus stigao u Republiku Srpsku.

Kaže da krajem veljače kada je iz Italije stigao u Banjaluku nije mogao ni zamisliti ovakav razvoj situacije.

Kad sam došao iz Italije situacija nije bila ni blizu dramatična kao sad, pričalo se o širenju virusa, ali svi smo normalno putovali i išli na posao. Nitko nije mogao ni pretpostaviti da će se ovo dogoditi, kaže ovaj Banjalučanin, koji je želio ostati anoniman.

Ističe da su simptomi bili skoro zanemarivi, jedan dan je imao blago povišenu temperaturu i ništa drugo.

Savjesno sam se odmah javio doktoru, jer sam smatrao da je to moja dužnost pošto sam doputovao iz Italije. Nisam bio uplašen, jer nisam imao ozbiljne simptome. Više me bilo strah jesam li na nekoga prenio virus. Nisam mogao ni zamisliti da će se ovako situacija odvijati, a vjerujem da to nitko nije mogao zamisliti, kazao je.

Građanima savjetuje da se pridržavaju mjera i preporuka nadležnih epidemiologa, svih zdravstvenih radnika i drugih nadležnih tijela. Kako kaže on je na prvom mjestu zahvalan lječnicima i medicinskim radnicima koji su od samog početka bili na visini zadatka.

Nisam imao nikakvu terapiju jer nisam imao ozbiljne simptome. Samo po neki paracetamol. U bolnici sam bio osam dana u potpunoj izolaciji i 10 dana u kućnoj izolaciji. Pušten sam u kućnu izolaciju kad je nakon dva pozitivna testa treći test bio negativan, priča za Glas Amerike prvi pacijent od koronavirusa.

Iako je bilo teško biti prvi pošteno i savjesno sam se javio i odradio što je bilo do mene, a to vam potvrđuje i činjenica da je nulti klaster (žarište) zatvoren. Ostanite u kući, sačuvajte sebe i druge i ispoštujte sve što vam nadležna tijela kažu, oni znaju šta rade, naglašava ovaj Banjalučanin, koji u Italiji radi skoro 20 godina, a sada je svakodnevno u telefonskom kontaktu s prijateljima koji tamo žive.

Tamo je situacija dramatična i nadam se da kod nas to neće dogoditi. Vjerujem u naš zdravstveni sustav i da imamo stručne, sposobne i odgovorne ljude, ali moramo im pomoći  i uraditi što je do nas, ovo je borba svih nas i neophodno je da svi damo svoj doprinos, poručuje prvi izliječeni pacijent u BiH od korona virusa.

Nakon samo dva tjedna od pojave prvog slučaja u Banjaluci, koronavirusom na području BiH zaraženo je još 89 ljudi.

Koronavirus: Najnovije vijesti iz minute u minutu

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Ne seri vi govna iz italije sto ste dosli cete bit krivi za umrle stoko jedna, ti si se izlijecio a od tebe ce umrit desetci majmune i jos imas obraza pricat ma fuj pun mi je k..takvih pozrtvovnih i poniznih pljugatora

  • Ma usuti stoko jedna pokvarena. Moli boga ako vjerujes u njeg da spasi tebe i tvoju obitelj glupane. Pljugator si ti.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.