Prve izbjeglice preko Bihaća pokušale ući u Hrvatsku

Desetak izbjeglica pokušalo je u nedjelju ući iz Bihaća u Hrvatsku kod Ličkog Petrovog Sela, ali ih je u tome spriječila hrvatska granična policija, javila je jutros Hrvatska televizija.

Riječ je o Kurdima koji su stigli sa sirijsko-turske granice i na putu su bili 20-tak dana. Prema neslužbenim informacijama, oni su proveli noć u policiji i danas će biti vraćeni u Sarajevo.

U Hrvatsku je tijekom nedelje iz Srbije stiglo više od 7.200 izbeglica i migranata s Bliskog istoka, čime je broj onih koji su prošli kroz tu zemlju od sredine rujna premašio 300.000, pokazuju posljednji podaci hrvatskog MUP.

Izbjeglice koje iz Srbije, preko područja Bapske, dolaze u Hrvatsku prevoze se u prihvatni kamp u Opatovcu na istoku zemlje, odakle se poslije registracije i pružanja prve pomoći prevoze vozom i autobusom do slovenske granice i dalje prema Austriji.

Za prihvat izbjeglica spreman je zimski prihvatni centar u Slavonskom Brodu u koji bi od utorka izbjeglice trebale stizati hrvatskim vlakom iz Šida.

Uređeni kamp može primiti oko 5.000 ljudi. Za nekoliko dana očekuje se gašenje privremenog kampa u Opatovcu.


5 komentara

  • ovi migranti su navalili na HRVATSKU granicu iz svih pravaca .Očito i vidljivo da HRVATSKA nije čuvana granica.Vrijeme je da se prestane primati i puštati toliko migranata kroz našu HRVATSKU .Nama su upakirali težak paket i mi šutimo i promatramo te horde kako ih se zbrinjava .Nitko više ne pita za HRVATSKUsirotinju. očito da su svi postali tajkuni i nema više HRVATSKA sirotinju.

  • Živjela globalizacija.akcent na ovome lizacija…….kad im je tako drag taj narod što ga ne pozovu tamo gdje i jesu robovi nastajali… Kolijevka demokracija tzv otok zla.znam da imamo problema sa njima čim ih spomenemo ali nek se zna otok zla je jedini uljez na ovome svijetu stvoriše i druge zle ljude…..a nek od ovih što nam idu preko hrvatske i jesu stvarno izbjeglice alibopet iz pravca istoka prema Europi….nikako do otoka zla samo u srce Europe i itd itd… Tko prati zna o čemu se pise……čista manipulacija dobrim i dobrotom……

  • Ako zatome svoje osobne bolesne narcisoidne ambicije i prevlada zajednički interes onda ISIL i Al Qaeda mogu krenuti zajednički u borbu do istrebljenja. Već imaju veliku potporu Sauda, Turaka, Bahreina, Katara, Kuvajta, Levanta izuzev dijela Sirije, Iraka, Afganistana, Egipta, Libije, Omana, UAE i Jemen. Suzdržani su Pakistan, Maroko, Malezija, Alžir, Tunis, Libanon, a protiv su dio Sirije i Iran. ISIL služi Amerima i Židovima dok im ujedinjenje nije u političkom interesu. Rusi su ovdje novi i Putin se neće snaću u ovoj višestoljetnoj igri, jer se njemu žuri i nema strpljenja u dugoročnoj strategiji. Obaranjem aviona ga se uvlači u igru bez granica i on odgovara lokalnom nuklearnom prijetnjom. Nitko od aktera, vjerojatno, nije na ovo računao i svi očekuju ruske poteze kako bi se prilagodili novonastaloj situaciji. Ameri sa saveznicima Englezima i Židovima nisu navikli igrati na tuđu svirku i ako budu pokušavali ruskog medvjeda vratiti u kavez, bojim se konflikta širih i većih razmjera. Ovo mi liči na anegdotu o nogometu kada pitaju što je to nogomet i dobiju odgovor da je to igra u kojoj uvijek Nijemci pobjeđuju. Ovdje se postavlja retoričko pitanje što je to rat, onda se dobiva nogometnim žargonom odgovor, da je to bitka ili sukob više strana u kojoj Nijemci uvijek gube. Ide li Merkelica stopama svojih gubitničkih prethodnika i vodi li Njemačku u još jedan ambis kojem nema kraja? Inače sada zimi treba očekivati najlakšu zimsku rutu do Slovenije, a to je preko BiH i to Albanija-Podgorica-Nikšić-Trebinje-Ljubinje-Stolac- i onda sa jednim sabirnim centrom u Mostaru, a drugim u Čapljini. Iz Mostara-Širokog Brijega-Privalja-Gruda za Imotski, a iz Čapljine-Ljubuškog-Gruda za Imotski.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.